På grund av flera intrångsförsök i databasen Sminet, där anmälningar om smittsamma sjukdomar lagras, kunde Västra Götalandsregionen inte lämna någon komplett statistik för vecka 21 under onsdagens presskonferens.
Men de siffror som presenterades visade ändå på en kraftig nedgång i smittspridningen. Under perioden från den 18 maj och 14 dagar framåt har incidensen minskat med 38 procent, och antalet inneliggande patienter på sjukhusen är nu i nivå med början av juli förra året.
Som ett resultat kommer de skärpta lokala rekommendationerna, som infördes i mitten av februari, inte att förlängas när de löper ut den 6 juni.
Men smittskyddsläkare Thomas Wahlberg manade ändå till fortsatt tålamod. Det är inte läge att slappna av, var budskapet.
– Det är oerhört viktigt att var och en av oss förstår att vi måste förvalta den här nedgången väl och inte bidrar till att smittan tar fart igen. Det är upp till bevis att visa att vi klarar av det, sa han.

Stora skillnader lokalt
I snitt har strax under 80 procent av regionens invånare över 55 år nu fått sin första dos. Men i Göteborg är de lokala skillnaderna stora.
I topp ligger Västra Göteborg, där 82 procent i gruppen 55 plus har fått sin första spruta. Lägst är vaccinationsgraden i Angered, 57 procent.
För att minska skillnaderna kommer regionen att öka sin närvaro i den senare stadsdelen.
– De närmsta veckorna ser vi till att det finns fler vaccinatörer i Angered. Det ska vara lätt att få vaccin, tröskeln ska vara låg, säger Kristine Rygge, och fortsätter:
– Vi har mobila vaccinationsteam som kan placera sig på synliga ställen, och vi för dialoger och samtal i etablerade nätverk.
Telefonstöd på andra språk och översatta informationsfilmer är exempel på andra insatser som man hoppas ska ha effekt.
