Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora folkfesten på årets bilträff

Stämningen var på topp under Power Big Meet i Lidköping.
Foto: HANNA BRUNLÖF
En av de runt 3000 amerikanska bilar som fanns på plats under torsdagen.
Foto: HANNA BRUNLÖF
Amerikaska bilar lockar folk från hela världen till Lidköping.
Foto: HANNA BRUNLÖF
Ett vrålåk.
Foto: HANNA BRUNLÖF
Väl på plats kan man köpa en hel del bilrelaterade prylar.
Foto: HANNA BRUNLÖF

Stämningen var på topp under torsdagens Power Big Meet i Lidköping.

Bilentusiaster från hela världen hade samlats för att njuta av varandras vrålåk.

GT var på plats och tog tempen på bilfesten, som pågår fram tills på lördag.

– Jag gillar kamratskapet , det är som en enda stor familj här, det är därför jag reser hit varje år, säger Tom Ksenzulak, 67, som åkt hela vägen från San Francisco. 

Under torsdagen slogs portarna för årets Power Big Meet i Lidköping upp. Evenemanget är en av världens största bilträffar och arrangören Kjell Gustafsson är nöjd med uppslutningen.

– Svårt att säga exakt hur många besökare, men vi har haft runt 3000 bilar. Torsdagen är ju bara en halvdag och framåt helgen förväntar vi oss att antalet fördubblas, minst. Det brukar vara runt 8000 bilar på fredagen och lördagen, säger han och fortsätter:

– Det som slagit mig är hur många internationella gäster vi haft, det är folk från Ryssland, Estland, Tyskland och Holland, bland annat.

I bildspelet nedan träffar du några av dem:

Tom Ksenzulak, 67, pensionär från San Francisco, USA: ”Jag gillar kamratskapen , det är som en enda stor familj här, det är därför jag reser hit varje år. Vänner och familj är det som är det absolut viktigaste när man blir äldre.”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Rickard Gustafsson, 30, mellan jobb från Törnboda: ”Det är mycket jenkare att kolla på och det är kul att träffa så mycket folk”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Eva Fredriksson Andersson, 53, förskollärare från Kungälv: ”Jag är här för stämning och hela evenemanget så att man kan träffa folk, det är bara en stor fest hela dagen lång”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Ralf Edlund, 67, pensionär från Sundsvall: ”Jag har varit här varje år sen 1989. Marknaden är enorm, och vidden av bilar är så stor, själv har jag 12 fordon”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Maria Dudieva, 34, stylist från S:t Petersburg, Ryssland: ”Jag har kört ända från Ryssland för att komma hit med min familj”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Leif Malberg, 64, jobbar på Volvo och Maj-Lis Lindahl, 64, administratör från Göteborg: ”Det är stämningen och gemenskapen! Alla som är här har ju samma intressen, en del kommer för att ställa ut, andra för att hitta och köpa nya”
Foto: HANNA BRUNLÖF
Lina Svensson, 40, Försäkringskassan, Elisa Svensson, 10, och Görel Svensson, 64, pensionär från Lidköping. ”Varje år träffar vi våra vänner från Memphis USA som också kommer hit”
Foto: HANNA BRUNLÖF
1 / 7