Stora bakslaget för serievåldtäktsmannen

Här begicks en av våldtäkterna.
Foto: GOOGLE MAPS

Mannen dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för våldtäkter på kvinnor i ett naturreservat och i en skog i Varberg.

Han vill frias – men Högsta domstolen nekar honom prövning.

Därmed står hovrättens dom fast.

I vintras i fjol begick mannen två våldtäkter i Varbergsområdet. Den första inträffade i november. Den 48-årige mannen träffade kvinnan för att köpa sex av henne. I stället körde han ut henne i skogen, tvingade henne att dricka alkohol och våldtog henne.

Några månader efter våldtog han en kvinna till. Den gången i ett olåst rum på Natuurum på Getterön. Vid båda tillfällena lyckades kvinnorna fly mannen efteråt och larma polisen.

HD nekar prövning

Han dömdes mot sitt nekande till fyra och ett halvt års fängelse i tingsrätten och hovrätten. Han överklagade till Högsta domstolen (HD) då han anser sig vara oskyldig.

Naturum på Getterön i Varberg.

Nu har HD meddelat att fallet inte tas upp.

"Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd."

Därmed får mannen tillbringa sina kommande år innanför fängelsemurarna.

Serievåldtäktsman

Det är inte första gången han döms för sexualbrott. För drygt 30 år sedan, under 1980- och 90-talet, begick han en rad överfall på kvinnor i Stockholmsområdet. Det handlade både om fullbordade våldtäkter och våldtäktsförsök och han dömdes till flera fängelsestraff.

2015 blev han aktuell igen. Då fick han ett strafföreläggande efter att ha erkänt att han köpt sex av en prostituerad kvinna i Varberg. Det fallet berörde till en början grövre anklagelser som olaga frihetsberövande och våldtäkt men dessa åtalspunkter skrevs av efter att kvinnan inte ville medverka i utredningen.


LÄS OCKSÅ: Våldtäktsmannens krav – efter dådet i skogen