Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor smittspridning – förskolor kräver intyg

Förskoleförvaltningen i Borås har skärpt kontrollen av föräldrars rätt att ha sina barn i förskolan.
Foto: Colourbox

Smittspridningen av corona är hög i Borås med omnejd. Som en följd har kommunens förskoleförvaltning skärpt kontrollen av föräldrars rätt att ha sina barn i förskolan. Det skriver BT.

– Vi har en situation där förskolan är ganska hårt pressad, säger Olof Fredholm, administrativ chef på förskoleförvaltningen, till tidningen.

Smittspridningen av corona är hög i hela Västra Götaland. Men i vissa kommuner är läget mer ansträngt än i andra – Borås är en av dem.

Den så kallade incidensen, det vill säga antal fall per 100 000 invånare, är bland de högsta i regionen, och det märks inom kommunens förskoleverksamhet.

Vårdnadshavare som önskar barnomsorg mellan den 21 december och 10 januari, måste därför styrka att de verkligen rätt till det. Det rapporterar BT.

I en skriftlig uppmaning som tidningen har tagit del av, informeras föräldrarna om att arbetsgivarintyg eller annat dokument ska skickas in senast den sjunde december, för att visa att behovet verkligen föreligger

”Uppåt väggarna”

– Vi har en situation där förskolan är ganska hårt pressad med relativ hög personalfrånvaro i förskolan, säger Olof Fredholm, administrativ chef på förskoleförvaltningen, till BT.

En anonym förälder som tidningen varit i kontakt med, är kritisk till kommunens krav:

– Jag tycker det känns helt uppåt väggarna att man inte utan intyg ska ha rätt att lämna barnen på den tid man har betalat för. 

Olof Fredholm igen:

– Självklart har vi förståelse för våra vårdnadshavares behov. Men kan de styrka att de har studiebehov eller arbetar så har de rätt att lämna, säger han till BT.