Skogsbranden rasar i närheten av sjön Stora Gårkätteln, norr om Håverud i Dalsland. Foto: LäsarbildSkogsbranden rasar i närheten av sjön Stora Gårkätteln, norr om Håverud i Dalsland. Foto: Läsarbild
Skogsbranden rasar i närheten av sjön Stora Gårkätteln, norr om Håverud i Dalsland. Foto: Läsarbild
En omfattande skogsbrand rasar i Håverud norr om Mellerud i Dalsland. Foto: Google mapsEn omfattande skogsbrand rasar i Håverud norr om Mellerud i Dalsland. Foto: Google maps
En omfattande skogsbrand rasar i Håverud norr om Mellerud i Dalsland. Foto: Google maps

Stor brand rasar i skogsområde

Publicerad

Ett område på 600 kvadratmeter brinner i en skog i Håverud.

Flera styrkor från räddningstjänsten arbetar med branden – som länge inte var under kontroll.

– Vi har tre dränkbara pumpar i sjön och håller på med släckningen, säger Johan Bäckström, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

En omfattande skogsbrand rasar norr om Mellerud i Dalsland. Enligt räddningstjänsten ska det brinna på en yta om 600 kvadratmeter i närheten av Håverud.

– Vi är tre styrkor på plats plus ett yttre befäl från Trollhättan. Den är inte under kontroll för tillfället, den sprider sig, sa Johan Bäckström vid 11-tiden på torsdagen. 

Sammanlagt 15 brandmän är på plats för att bekämpa branden som sprider sig i riktning mot sjön Stora Gårkätteln.

– Vi håller på med att dra ett slangsystem i skogen och kommer ta vatten från sjön.

Tre stationer är på plats för att släcka skogsbranden.Foto: Läsarbild

Prognosen: Tre timmar

Enligt Johan Bäckström gynnas räddningstjänsten av att vinden för tillfället ligger på ner mot sjön vilket kan komma att bromsa upp eldens spridning.

Strax efter lunch på torsdagen kunde man meddela att branden var under kontroll.

– Vi har tre dränkbara pumpar i sjön och håller på med släckningen. Vi kommer nog vara kvar i minst tre timmar till och dränka hela området i vattnet så att det inte blossar upp igen, säger Johan Bäckström.

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER