Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Scenshow ställs in efter stormvarningen

Diggiloo-gänget uppträdde tidigare i sommar i Malmö Arena. Foto: MATTIAS JOHANSSON
Entrén till Way out West i Slottsskogen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: LENNART REHNMAN

Efter en knallsommar väntas stormbyar dra in över Västsverige under fredagen, då flera stora utomhusarrangemang är planerade.

Arrangörerna av Diggiloo har redan beslutat att ställa in i Lidköping.

Den stora scenshowen Diggiloo ställer in i Lidköping under fredagen. Man har gått ut med beslutet på sin hemsida. 

Konserten skulle hållits i morgon, men flyttas nu till 19 augusti.

– Vi tog beslutet av säkerhetsskäl. Även om vi har en fast scen, så finns det mycket löst som kan blåsa i väg under scenshowen, motiverar Patrik Krall i arrangörsstaben.

Diggiloo är en nu klassisk sommarturné som drar mycket stor publik. I år står följande artister på scenen: Charlotte Perrelli, David Lindgren, Mariette, Marika Carlsson, Ola Salo, Kamferdrops, Mendez, Christer Björkman, Ida Redig och Tommy Nilsson.

– Vi har varit förskonade från oväder tidigare, berättar Patrik Krall.

Way out west agerar

Klockan halv tolv på fredagen meddelade även festivalen Way out west att även de drabbas av ovädret. På grund av vindarna skjuter de upp insläppet och öppnar klockan 14.00 i stället för klockan 12.00 som planerat.

Det innebär att flera akter utgår från programmet: Jonathan Johansson & ViVii, Courtney Marie Andrews och Hardcore Cutie. 

Tält i farozonen

Förberedelserna inför nästa veckas stora event i Göteborgs centrum, Kulturkalaset och West Pride, pågår för fullt. Ett stort antal tält monteras upp på bland annat Kungstorget.

Tält som kan bli enorma vindfång.

– Vi har diskuterat vädervarningen och tar den på allvar, men jag har inte detaljkoll på vad vi genomför för åtgärder, uppger Charlott Holmåker, presskommunikatör.

Under torsdagen förankrades tälten på Kungstorget med tyngder i form av betongstenar.

Fredag kväll klockan 19.30 är den stora seglingstävlingen Göteborg Open sea Race planerad att starta i Långedrag Göteborg. 

– Det hålls ett skepparmöte klockan 18, då bestäms om vi kör som planerat eller senarelägger starten, berättar Karin Sjölander i arrangörsstaben.

Rekommendationen är att ställa in eller flytta fram tävlingar om det blåser en medelvind på 13 meter per sekund eller mer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!