Stora protester utanför kommunfullmäktige under torsdagen. Foto: Csaba Bene Perlenberg
Stora protester utanför kommunfullmäktige under torsdagen. Foto: Csaba Bene Perlenberg

Stor protest mot Västlänken i Göteborg

Publicerad

En stor skara motståndare till Västlänken har samlats i centrala Göteborg.

Detta med anledning av att kommunfullmäktige ska ha möte under kvällen.

Alla beslut är tagna sedan Mark- och Miljööverdomstolen kom med sitt beslut i måndags. Trafikverket uppgav också efter beslutet att man börjar bygga inom kort.

Detta har varit en politisk långbänk i Göteborg i många år, men vissa motståndare vägrar alltså ge slaget förlorat.

Inför kommunfullmäktigemötet har en stor skara anhängare samlats. Man skanderar och buar ut vissa av politikerna när de ska in, rapporterar Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på GT:s ledarsida, som är på plats.

Socialdemokraten Cecilia Dalman Eek har skrivit följande på Twitter: 

https://twitter.com/dalmaneek/status/997115825009168384

Polis är på plats.

Dalman Eek berättar:

- Det var en man som drog tag i min blus och frågade om jag var politiker och vilket parti jag kom ifrån. Jag tycker ju det är viktigt lyssna på folk som vill prata med mig så det gjorde jag. Men de var inte så intresserade av att lyssna på mig utan kom med en del tillvitelse.

Upplevde du det som hotfullt?

– Ja, det blir hotfullt, framför allt otrevligt. Det kom en vakt och ställde sig bredvid efter en stund sedan lugnade det ner sig. 

Har du varit med om nånting liknande tidigare?

- Ja, några gånger har det hänt, också i samband med KF.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER