Polisen har en stor insats på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad efter att en man hittats mördad vid Hells Angels lokaler. Foto: David HårsethPolisen har en stor insats på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad efter att en man hittats mördad vid Hells Angels lokaler. Foto: David Hårseth
Polisen har en stor insats på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad efter att en man hittats mördad vid Hells Angels lokaler. Foto: David Hårseth
Mannen hittades livslös i ett hörn på gårdsplanen vid Hells Angels lokaler. Foto: David HårsethMannen hittades livslös i ett hörn på gårdsplanen vid Hells Angels lokaler. Foto: David Hårseth
Mannen hittades livslös i ett hörn på gårdsplanen vid Hells Angels lokaler. Foto: David Hårseth

Hells Angels-man hittades mördad vid gängets lokal

Publicerad
Uppdaterad

En man har hittats misstänkt mördad hos Hells Angels i Sjöstad i Karlstad.

– Vi kan konstatera att han var medlem i Hells Angels, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i Värmland.

Mannen hittades livlös på gårdsplanen – och vittnen ska ha sett när en livlös kropp släpades i väg, enligt NWT.

Ingen person har gripits.

En större polisinsats pågår på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad under onsdagsmorgonen, där Hells Angels sedan en tid vistas.

Nu har en man hittats misstänkt mördad vid Hells Angels lokaler och mordet bedöms vara kopplat till mc-klubben, enligt polisen. Mannen ska ha slagits ihjäl med en kofot, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Flera polispatruller ska vara på plats och Hedvägen är avspärrad i båda riktningarna.

Förbipasserande reagerade

Det var vid halv sjutiden på tisdagskvällen som polisen fick samtal från vittnen som passerat Hedvägen och sett fordon som gjorde att de kontaktade polisen, uppger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

– Det var förbipasserande som reagerade på fordon vid fastigheten och larmade polisen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.

– De gjorde iakttagelser som de reagerade över på ett sådant sätt att de ville höra av sig till oss. Vi i vår tur känner till adressen och tog därför uppgifterna på största allvar. Vad det var de reagerade på vill vi inte lämna uppgifter om, säger han.

Livlös kropp släpades i väg

Enligt NWT har vittnen sett hur en livlös kropp släpades i väg. 

– Det var ett antal personer släpade som på en kropp som de höll i benen, förklarar en person för NWT.

– De håller på att slå ihjäl en man! De håller honom i benen och drar in honom i skogen, det skrek paret när de kom springande in här, berättar samma person för Aftonbladet.

Denne person har fått händelsen berättat för sig av vittnena. 

– Det är inget som jag vill kommentera, säger Stefan Wickberg vid polisen.

Det ska ha varit två personer som var ute och gick när de fick se hur en kropp bars i väg. De blev skärrade och fick skjuts från platsen av privatpersonen som NWT talat med.

Polisen söker med hundar i området.Foto: David Hårseth

Hittades på gårdsplanen

Polispatruller skickades till platsen och en hundpatrull spårade och hittade en livlös man i ett hörn av gårdsplanen.

Polisen gjorde upplivningsförsök men mannens liv gick inte att rädda.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. 

Finns det intressanta personer i ärendet?

– Jag är övertygad om att man i utredningen har en mer eller mindre säkerhetsställd bild. Mer än så kan jag inte säga, säger Wickberg.

Vilken koppling den döde har till mc-klubben ville polisen polisen först inte gå ut med.

Men enligt uppgifter till GT är offret en mångårig medlem i Hells Angels – och polisen bekräftar senare att mannen var medlem.

– Vi kan konstatera att han var medlem i Hells Angels, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i Värmland.

Stefan Wickberg lämnar inga uppgifter om hur personen bragts om livet eller om det gjorts några fynd vid platsen.

– Det är förundersökningssekretess och i det här läget går vi inte ut med fler uppgifter. En omfattande utredning har inletts, säger han.

Polisen vill ha tips

Polisen efterlyser också tips från personer som kan ha gjort iakttagelser. 

– Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som kan tänkas ha uppgifter som kan hjälpa polisen framåt i utredningen, säger Stefan Wickberg.

Hur går ni vidare i utredningen?

– Utredningen är klassisk i den bemärkelsen. Det handlar om ett allvarligt brott. Vem har gjort det, varför och motivet, det är sån information som vi försöker säkerställa, säger Wickberg.

Strax före klockan halv 10 på torsdagsförmiddagen meddelar Stefan Wickberg att ingen ännu är frihetsberövad i ärendet.

– Nej, och det är inget nära förestående just nu. Men jag får känslan av att utredarna är förhoppningsfulla. Arbetet fortsätter och det är många trådar att dra i, säger han.

 

LÄS MER: Hells Angels hot mot Karlstad kommun

 

Hells Angels har tidigare haft en hyrestvist med Karlstad kommun som ledde till att mc-klubben vräktes från lokalerna på Härtsöga utanför Karlstad. Enligt NWT har Hells Angels sedan dess varit hemlös och därför flyttat tillbaka till sina tidigare lokaler på Hedvägen där de höll till innan de flyttade till Härtsöga.

Hittades mördade i grustag

HA-lokalen på Hedvägen.Foto: David Hårseth

Det är inte första gången människor mördas i direkt anslutning till Hells Angels lokaler i Västsverige. 2001 hittades två män mördade, nedgrävda i ett grustag utanför Falköping. Efter en längre utredning visade det sig att de två männen mördats på Hells Angels gård i Gunnilse och sedan transporterats ut till grustaget.

En supportmedlem dömdes senare till ett tioårigt fängelsestraff för delaktighet.

 

LÄS MER: Hells Angels expanderar: Så ska polis stoppa mc-gänget

 

Flera uteslutna Hells Angels-medlemmar har även "försvunnit" genom åren, misstänkt mördade.

Katarina Solberger som har sin arbetsplats i en fastighet alldeles intill HA-byggnaden fick en annorlunda start på onsdagen.

Katarina Solberger möttes av stora polisavspärrningar när hon skulle till jobbet i morgon. Arbetsplatsen ligger alldeles intill platsen där den mördade personen hittades.Foto: Privat

Kom inte in på arbetsplatsen

Hon berättar att hela området var avspärrat och att hon möttes av poliser och blåljus när hon närmade sig sitt jobb vid sextiden på morgonen.

– Jag trodde först det hade inträffat en bilolycka, och försökte köra runt men då var det avspärrat där med. Det gick inte att komma in på arbetsplatsen, förklarar hon.

Flera arbetskamrater stod redan och väntade i en klunga utanför.

Katarina Solberger berättar att hon och kollegerna fick vända tillbaka. Först åkte de och fikade och sedan tog sig Katarina hem för att invänta klartecken.

– Vid elvatiden kunde jag åka till jobbet igen. De hade väl spärrat av för att säkra spår på området. Det är klart det känns hemskt att det händer något sådant här, säger hon.

Under den sena onsdagskvällen hade ingen gripits.

Offret är själv dömd för våldsbrott. Hans anhöriga har underättats.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER