Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

20-tal deltog i storbråk – en person knivskuren

Två personer har tvingats ner på marken.Foto: NYHETER STO /NIKLAS GÖRANSSON

En stor polisinsats pågick i Alingsås under torsdagskvällen.

Runt 20 personer ska ha deltagit i ett stort bråk – en person är knivskuren och två personer greps.

– Det är flera patruller och poliserna har dragna vapen, säger en person på platsen.

Larmet kom vid 22-tiden på kvällen.

– Vi fick in detta 21.58. Vi fick flera samtal både från utomstående och inblandade att det var ett slagsmål som gått över styr. Det nämns ganska tidigt både vapen och knivar av flera stycken som ringer in, säger Morten Gunngeng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Han fortsätter:

–  När vi kommer fram påträffar vi en person som är knivskuren. De knivskadorna är inte så allvarliga att han behöver åka ambulans. För den knivskärningen griper vi en person och hämtar in två personer till förhör. Det rubriceras som grov misshandel i nuläget.

Två män greps, misstänkta för grov misshandel och olaga hot. Männen frigavs efter förhör, men är fortfarande misstänkta för brott.

20 personer inblandade

Enligt polisen ska 15-20 personer ha varit inblandade i bråket. Samtliga är i 20-årsåldern.

– Vi har kontrollerat och hört ett stort antal personer. Det har rört sig över ett stort geografiskt område. Det har nog utspelat sig både inom- och utomhus. Det finns säkert flera brottspaltser, säger Gunneng.

Strax innan 23.30-tiden pågår insatsen fortfarande för fullt. 

Polisen har inte kunnat styrka att några andra vapen än kniv har använts.  Något skjutvapen har inte hittats.

Man tror inte heller att någon övrig person utom den knivskurne skadats i en egentlig mening.

– Området är kontrollerat och säkrat. Vi jobbar på att försöka få fram varför det här har inträffat. Det är ytterst oklart.

Polisen skriver senare via sin hemsida att Upprinnelsen till bråket ska ha varit ett medlingsförsök mellan två grupperingar som spårat ur.

Poliser med dragna vapen

GT har talat med en person som befinner sig på platsen.

– Det är ganska hätsk stämning. Polisen söker runt med hundar här i området. Det är ganska uppjagat och det är väldigt många poliser på plats. Det är flera patruller och poliserna har dragna vapen. Åtminstone en polis sprang runt med något som liknar en k-pist, säger personen och fortsätter:

– Polisen har lagt ner två personer på backen. Många i närheten kommer ut och undrar vad som händer.