Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man greps av polis efter flera larm i Slotsskogen

Flera personer larmade polis under onsdagskvällen.

En maskerad man gick runt i Slottsskogen med vad vittnena uppfattat som ett automatvapen.

Polisen grep vid midnatt en man med vad som tros vara en soft air gun.

– Vi bedömer att det är någon form av attrapp, säger Morten Gunneng vid polisen.

Larmen började ringas in till polisen vid 22.30-tiden.

– Uppgifterna är oberoende av varandra och säger att det går en maskerad man i Slottsskogen och han är beväpnad med vad som ser ut att vara automatvapen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Då vittnena larmat oberoende av varandra tog polisen larmen på största allvar och 13 enheter från polisen ryckte ut för att hitta mannen.

Vid midnatt kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern, som bar kamouflagekläder.

– Han stämde helt och hållet in på det signalementet som vi fått. Dessutom bär han på flera vapenliknande föremål, som vi bedömer vara någon form av attrapp, säger Morten Gunneng.

Mannen ska ha kommit i kontakt med flera personer som känt sig direkt hotade.

– Brottsrubriceringen är grovt olaga hot mot grupp. Det är hans udda beteende som gör att det blir så. Han har betett sig väldigt underligt, säger Gunneng.

Stor polisinsats i Slottsskogen

Polisen sökte efter mannen med helikopter, hundpatruller och insatsstyrkan i ett terrängområde mitt i Slottsskogen i Göteborg. 

– Vi har ett område där vi tror att vi har ringat in honom i, men han är inte hittad. Det är avspärrat så det är ganska uppenbart var man inte ska vistas just nu, sa Gunneng vid 23.30-tiden på onsdagskvällen.

Inga skott avlossades.

– Nej och han har inte heller riktat det här vapnet mot några av vittnena. 

Under sökinsatsen stoppades kollektivtrafiken vid Botaniska trädgården, men efter gripandet rullade spårvagnarna igen.

– Alla avspärrningar är hävda och kollektivtrafiken går som vanligt. Insatsen i Slottsskogen är avslutad. Nu är det en ren utredningsdel som påbörjas, säger Gunneng.

På torsdagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att vapnet med största sannolikhet var ett soft air gun. Mannen har anhållits misstänkt för olaga hot mot grupp.