Stor polisinsats efter rån mot pizzeria

Publicerad

En pizzeria i Nässjö utsattes under lördagen för ett rån. 

En i personalen överfölls bakifrån och skadades och flera polispatruller har larmats till platsen, skriver Jönköpings-Posten.

Platsen har spärrats av. 

– Vi har tekniker på plats och håller förhör med vittnen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Polisen larmades strax efter klockan halv fyra till pizzeria i Nässjö. En person i personalen på pizzerian hade då blivit överfallen bakifrån och skadat huvudet och ena armen, skriver JP.

– Den målsägande jobbar där och blev attackerad av en eller flera gärningsmän, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Ehne har inga uppgifter om rånarna haft något vapen eller tillhygge med sig.

När rånarna flydde hade de fått med sig kontanter. 

Ingen misstänkt gripen

Flera polispatruller larmades och platsen har spärrats av. Även ambulans har larmats. 

– Den målsägande är givetvis tagen efter händelsen, ambulans är på plats då det initialt verkade som att det behövdes. Men personen verkar inte vara i behov av sjukvård, säger Ehne.

Polisen hade vid 17.30-tiden på lördagen inte gripit någon misstänkt för rånet.

– Vi hör vittnen och vidtar andra åtgärder för att få fast någon misstänkt. 

Tekniker är på plats för att undersöka brottsplatsen.

– Nu arbetar vi med initiala åtgärder det är ett grovt brott och vi är i uppstarten av det här fallet, säger Mikael Ehne. 

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER