Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halkkaos på E45 – flera till sjukhus

Tre personer förda till sjukhus.
Olyckan inträffade på E45 under torsdagsmorgonen. Foto: Mikael Berglund / Nyheter STO

Fem fordon, varav en cementbil, en mindre lastbil och tre personbilar, har varit inblandade i en trafikolycka på E45 norr om Lilla Edet.

– Vägen är helt avstängd i södergående riktning, det är nog väldigt halkligt där, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Tre personer har förts till sjukhus och ytterligare fyra ska uppsöka vård själva på vårdcentral. 

Det är varning för halka på de västsvenska vägarna även denna morgon.

– Det är stor risk för frosthalka och ishalka i stora delar av Västra Götalands och Jönköpings län, sa Eric Zachrisson på Klimator på onsdagskvällen.

På torsdagsmorgonen har det rapporterats in två trafikolyckor – en i Vänersborg och en norr om Lilla Edet.

På E45 vid Sjuntorp har fem fordon varit inblandade i en trafikolycka.

– Det är en cementbil, en mindre lastbil och tre personbilar, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Oklart skadeläge 

Tre personer har förts till sjukhus och ytterligare fyra ska uppsöka vård själva på vårdcentral, uppger räddningstjänsten. Skadeläget är oklart, men det ska enligt polisen inte handla om allvarligare skador. 

E45 stängdes av i södergående riktning mot Göteborg under räddningsarbetet och var sedan avstängd i flera timmar – främst i väntan på bärgare som skulle få bort de större fordonen. 

Förutom räddningstjänsten är tre ambulanser på plats, enligt SOS Alarm. 

Tidigare under morgonen inträffade en singelolycka i Vänersborg där finns det inga uppgifter om att någon person skadats.

– Den har vi klarat av, säger Jonas Gustafsson. 

Se halkprognos för torsdagen:

DETTA ÄR KLIMATOR

Klimator är ett Göteborgsbaserat bolag som grundades av två forskare inom vägklimatologi för 20 år sedan.
I dag använder sig Klimator av avancerade modeller och artificiell intelligens för att ta fram pålitlig vägväderinformation, som levereras till bland annat globala biltillverkare, statliga trafikverk och vinterentreprenörer i syfte att göra vägarna säkrare och mer effektiva och därmed minska olyckor.
Väglagsprognoserna från Klimator är en kvalificerad uppskattning av kommande väglag som innehåller data från en mängd olika datakällor. Läsare bör därför vara medvetna om att vägunderlaget plötsligt kan ändras och varsam körning uppmanas alltid, med råd om att använda vinterdäck och hålla relevant avstånd.