Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor ökning av covid-patienter i Borås

Ny upptäckt kan behandla och förhindra coronaviruset
Under helgen lades åtta patienter med bekräftad covid-19 in på Södra Älvsborgs sjuhus i Borås.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Under helgen lades åtta patienter med bekräftad covid-19 in på Södra Älvsborgs sjuhus i Borås.

Det är en stor ökning mot hur det sett ut den senaste tiden, skriver Borås Tidning.

Nina Widfeldt, tillförordnad chefsläkare på Säs, säger till tidningen att det är en oroande ökning. 

Under de senaste veckorna har Södra Älvsborgs sjukhus haft få patienter som varit inlagda på sjukhus för covid-19.

Under helgen lades åtta personer in, skriver Borås Tidning. 

Sammanlagt är det tio patienter som vårdas på sjukhuset, varav en på intensivvårdsavdelningen. 

– Det är ett oroande ökning, det måste jag säga. Vi har legat på runt två patienter och ett ganska lugnt inflöde, men nu har det ökat igen. Om det har med skolor eller någon speciell aktivitet att göra vet vi inte, säger Nina Widfeldt, tillförordnad chefsläkare på Säs, till tidningen.

Oklart vad som orsakat ökningen 

Även om Nina Widfeldt ser ökningen som oroande så tycker hon inte att den är oväntad. 

– Jag tror tyvärr att nu när alla inte är riktigt lika ihärdiga med rekommendationerna kommer vi se sånt här. Så länge vi har olika typer av aktiviteter där folk samlas är det svårt att säga att vi inte kommer få lokala utbrott. Vi får vara glada att det inte blivit mer ännu och hoppas att folk tar detta som en varning. Vi måste fortsätta hålla i och hålla ut, säger hon till BT. 

Det är oklart vad som ligger bakom det ökande inflödet av patienter, det finns inget klart samband vad gäller ålder eller liknande.

– Det är inte bara 90-talister som är ute och festar och det är inte bara äldre heller. Det är en blandad kompott, , säger Nina Widfeldt, tillförordnad chefsläkare på Säs, till Borås Tidning.