Stor knarkgömma hittad i musikstudio nära skola

Två personer greps i samband med polisens tillslag.
Foto: PEO MÖLLER

Fyra kilo marijuana, tusentals tabletter och ett halvt kilo amfetamin.

Det hittade polisen vid ett tillslag i en musikstudio nära en skola i Göteborg, enligt uppgifter till GT.

Två personer är gripna i ärendet, skriver GP.

En av männen har koppling till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården, enligt uppgifter.

Det var Göteborgs-Posten som var först med att berätta om tillslaget i en replokal som ligger nära en skola i Göteborg.

Enligt GT:s uppgifter beslagtog polisen drygt fyra kilo marijuana, knappt ett halvt kilo hasch, ytterligare ett halvt kilo amfetamin och tusentals tabletter.

Två personer greps vid insatsen.

Knarkgömma vid skola i Göteborg

– Det är riktigt att vi på platsen gjorde ett större beslag och att två personer gripits i samband med den insatsen. I övrigt vill jag vänta med att uttala mig, tills jag vet mer. Vi arbetar vidare i det här ärendet, säger Johanna Hennix, biträdande chef på spaningssektionen, till GP.

Lokalen som tillslaget gjordes i är en musikstudio i nära anslutning till en skola, enligt uppgifter. Skolan har ingenting med lokalen att göra utan det är en privat hyresvärd som äger lokalen.

– Lokalen tillhör inte skolan. Det är en annan hyresgäst, säger skolans rektor.

Dömd för allvarliga brott

En av de misstänkta personerna är en man i 35-årsåldern. Enligt uppgifter till GT har han kopplingar till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården. Mannen är vid upprepade tillfällen dömd för brott. Senast i våras åtalades han för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Förra året ingick han i en utredning om försök till grovt narkotikabrott. Han har även dömts för mer allvarligt brottslighet som grovt vapenbrott.

Längre bak i tiden har mannen kopplingar till fängelsegänget Wolfpack och till en uppmärksammad misshandel knuten till organisationen.

Han förnekar brott.

– Han nekar till brott. Det är det enda jag kan säga i nuläget. Utredningen är fortfarande i sin linda,  säger försvarsadvokaten Svante Frigell.

Advokaten som företräder den andra personen vill inte uttala sig.

– Inga kommentarer, säger Jenny Glommen.