Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor knarkgömma hittad i musikstudio nära skola

Två personer greps i samband med polisens tillslag.Foto: PEO MÖLLER

Fyra kilo marijuana, tusentals tabletter och ett halvt kilo amfetamin.

Det hittade polisen vid ett tillslag i en musikstudio nära en skola i Göteborg, enligt uppgifter till GT.

Två personer är gripna i ärendet, skriver GP.

En av männen har koppling till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården, enligt uppgifter.

Det var Göteborgs-Posten som var först med att berätta om tillslaget i en replokal som ligger nära en skola i Göteborg.

Enligt GT:s uppgifter beslagtog polisen drygt fyra kilo marijuana, knappt ett halvt kilo hasch, ytterligare ett halvt kilo amfetamin och tusentals tabletter.

Två personer greps vid insatsen.

Knarkgömma vid skola i Göteborg

– Det är riktigt att vi på platsen gjorde ett större beslag och att två personer gripits i samband med den insatsen. I övrigt vill jag vänta med att uttala mig, tills jag vet mer. Vi arbetar vidare i det här ärendet, säger Johanna Hennix, biträdande chef på spaningssektionen, till GP.

Lokalen som tillslaget gjordes i är en musikstudio i nära anslutning till en skola, enligt uppgifter. Skolan har ingenting med lokalen att göra utan det är en privat hyresvärd som äger lokalen.

– Lokalen tillhör inte skolan. Det är en annan hyresgäst, säger skolans rektor.

Dömd för allvarliga brott

En av de misstänkta personerna är en man i 35-årsåldern. Enligt uppgifter till GT har han kopplingar till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården. Mannen är vid upprepade tillfällen dömd för brott. Senast i våras åtalades han för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Förra året ingick han i en utredning om försök till grovt narkotikabrott. Han har även dömts för mer allvarligt brottslighet som grovt vapenbrott.

Längre bak i tiden har mannen kopplingar till fängelsegänget Wolfpack och till en uppmärksammad misshandel knuten till organisationen.

Han förnekar brott.

– Han nekar till brott. Det är det enda jag kan säga i nuläget. Utredningen är fortfarande i sin linda,  säger försvarsadvokaten Svante Frigell.

Advokaten som företräder den andra personen vill inte uttala sig.

– Inga kommentarer, säger Jenny Glommen.