Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
 Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Dykare svårt skadad i olycka – stort pådrag

Publicerad

Räddningstjänst och ambulans är larmade till en dykolycka i Uddevalla kommun.

– Hjärt- och lungräddning pågår på dykaren, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet om en dykolycka kom in till SOS Alarm vid lunchtid på söndagen. Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut.

– Personen ska vara uppe ur vattnet, mer än så vet jag inte, säger teamledaren på SOS Alarm.

Flera enheter skickades till platsen.

– Det är en dykolycka som har ägt rum och vi har flera enheter på väg. Det är en pågående händelse med ambulans, räddningstjänst med mera. Skadeläget är oklart, säger Lina Toresson, biträdande räddningsledare vid Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral.

Hjärt- och lungräddning

Enligt Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst, så pågår livsuppehållande åtgärder.

– Hjärt- och lungräddning pågår på dykaren, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Kent Arvidsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla berättar från platsen:

– Det har hänt något med en person som ingått i en grupp med dykare, oklart vad. Övriga i gruppen hade fått upp personen på land när vi kom fram.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

– Också ambulans är på plats sedan ett tag och det pågår hjärt- och lungräddning nu.

SOS Alarm uppger för GT att ambulanshelikoptern larmades till olycksplatsen:

– Men den skadade personen är avförd i vanlig ambulans.

Polisen har tagit dyktuberna i beslag efter olyckan.

– Vi har inlett en förundersökning. Men det är för att ta dyktuberna i beslag. Vi måste undersöka dem för att ta reda på vad som har hänt, säger Ulla Brehm.

 

Björn Lindsten
Björn Lindsten
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER