Delar av campingen var tidigare ett asylboende. Det är oklart om det ännu bor flyktingar på platsen. Foto: Mikael Berglund
Delar av campingen var tidigare ett asylboende. Det är oklart om det ännu bor flyktingar på platsen. Foto: Mikael Berglund

Stor husvagn i fullt utvecklad brand

Publicerad

En större husvagn, typ villavagn, började under torsdagsmorgonen att brinna på en campingplats utanför Göteborg.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

– Den var fullt utbränd när vi kom till platsen, säger Jörgen Simonsson vid räddningstjänsten på Tjörn.

Det var vid klockan 05.44 som polisen fick in larmet om en brand på en campingplats utanför Göteborg och kallades till platsen tillsammans med räddningstjänsten.

– Det är en villavagn som brinner, den är helt nedbrunnen, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Polisen har inga uppgifter om vad som orsakade branden. När den är släckt kommer en teknisk undersökning att genomföras, men just nu rubriceras det inte som ett brott.

Ingen person inne

Delar av campingplatsen ska tidigare ha använts som asylboende, men i nuläget fungerade den inte som det.

Så sent som i september brann det på samma adress på campingplatsen, då i en lagerlokal, 100 meter från torsdagens brand.

– Enligt uppgift ska det inte ha funnits någon person inne i vagnen, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten på Tjörn. Villavagnarna används på somrarna.

Villavagnen blev helt utbränd.

– Den var fullt utbränd när vi kom till platsen, säger Jörgen Simonsson. Det är ingenting kvar.

Det fanns en villavagn som stod fem-sex meter från den nu nedbrunna vagnen, men den klarade sig utan skador.

Vad som orsakade branden är ännu oklart men polisen hade vid sjutiden på torsdagsmorgonen kommit till campingen och har spärrat av för att kunna göra en teknisk undersökning.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER