Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stopp på Bohusbanan – under sex månader

Stoppet kommer vara i ett halvår.Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Miguel Odhner (S).Foto: SVEN LINDWALL

Nästa år kommer tågtrafiken under ett halvår att stoppas på Bohusbanan mellan Göteborg och Ytterby, skriver Kungälvs-Posten.

– Vi är oroliga och tycker inte att åtgärderna som presenteras är tillräckliga, säger Miguel Odhner (S), kommunalråd, till tidningen.

Stoppet sker mellan juni och december, alltså samtidigt som arbetet på motorvägsbron fortfarande pågår.

Sträckan kommer under tiden trafikeras av bussar.

Infrastrukturnätverket Kusto, bestående av kommunledningarna i Kungälv, Tjörn, Stenungsund, Orust och Uddevalla, hade nyligen frågan uppe.

– Alla insatser som görs på infrastruktursidan är nödvändiga och kommer bli bra för Göteborgsregionen, även för Bohusbanan, men med ett halvårs avstängning måste vi säkerställa att trafiken inte korkar igen ännu mer, säger Miguel Odhner (S), kommunalråd i Kungälv samt en del av styrgruppen för Västsvenska paketet.

”Vi har några förslag”

Han tillägger samtidigt att de är oroliga att åtgärderna inte kommer vara tillräckliga.

– Vi vill under våren träffa ledningen för Västtrafik och Trafikverket och diskutera ytterligare åtgärder. Vi har några förslag, men de tänker jag inte gå ut och prata om i medierna, säger Miguel Odhner (S) till Kungälvs-Posten.

Jörgen Einarson, regional direktör på Trafikverket i Väst, säger till tidningen att han inte delar oron.

– Vi ska naturligtvis titta på eventuella störningar och hur trafiksystemet påverkas, men vi bedömer att frågan är hanterbar. Ser man på trafiksituationen i dagsläget handlar det om en väldigt liten fördröjning, men det är samtidigt ett störningskänsligt system, säger han till Kungälvs-Posten.