Stopp i tågtrafiken - godståg på spåret

Publicerad

Fel på ett godståg orsakar förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm, samt mellan Skövde och Nässjö.

– Ett godståg har stannat på ett spår i Falköping. säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.

Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen fick Trafikverket larm om att ett godståg stannat på ett av spåren i Falköping.

– Det är redan bara två av fyra spår öppna på grund av banarbete. Nu är det stopp på ytterligare ett spår på grund av felet på godståget, säger Ulrika Nilsson Lokrantz på Trafikverket.

Det är tåg på sträckan Göteborg – Skövde - Stockholm som drabbas. Enligt SJ handlar det inte om några längre förseningar. Även tåg mellan Skövde, Falköping och Nässjö berörs av tågstoppet.

– Nu pågår felsökning och innan vi vet vad det är för fel kan vi inte ge någon prognos för hur lång tid det tar, säger Ulrika Nilsson Lokrantz.

Vid niotiden på onsdagsförmiddagen rullar tågen normalt igen meddelar SJ.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER