Stopp i tågtrafiken efter krock med rådjur

Publicerad

All tågtrafik stoppades på Bohusbanan på onsdagsmorgonen.

Ett tåg körde på ett rådjur – som först misstogs för en människa.

Olyckan inträffade vid klockan 07.33 vid Svenshögen mellan Uddevalla och Strömstad. Ett tåg körde på ett rådjur.

Först kom rapporter om att det var en människa som blivit påkörd. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades dit. All tågtrafik stoppades och ersättningsbussar kallades in.

"Räkna med förseningar"

– När man kunde konstatera att det var ett rådjur kunde man släppa på trafiken igen. Det kan fortfarande hända att ersättningsbussar fortfarande rullar, säger Thomas Pihl, pressinformatör på Trafikverket, vid 9.45-tiden på onsdagen.

Även om tågen rullar igen kan det bli förseningar.

– Man kan räkna med förseningar, säger Thomas Pihl.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER