Spårvagnstrafiken har stoppats i centrala Göteborg efter ett fordonsfel. Foto: Anders FrickSpårvagnstrafiken har stoppats i centrala Göteborg efter ett fordonsfel. Foto: Anders Frick
Spårvagnstrafiken har stoppats i centrala Göteborg efter ett fordonsfel.  Foto: Anders Frick
Spårvagnstrafiken är lamslagen i hela Göteborg. Foto: Hector JunelindSpårvagnstrafiken är lamslagen i hela Göteborg. Foto: Hector Junelind
Spårvagnstrafiken är lamslagen i hela Göteborg.  Foto: Hector Junelind

Stora störningar i kollektivtrafiken

Publicerad

En stillastående spårvagn blockerade trafiken vid Brunnsparken i nästan två timmar.

Flera timmar senare påverkade stoppet fortfarande kollektivtrafiken i stora delar av Göteborg.

– Mellan tummen och pekfingret kommet det dröja minst två timmar till innan vi är i kapp ordinarie tidtabell, säger Brian Hansen, Västtrafiks störningsjour, klockan 17.

Vid 14-30-tiden drabbades en spårvagn av ett haveri vid Brunnsparken i centrala Göteborg. Något som skulle komma att påverka kollektivtrafiken långt in på tisdagskvällen.

– Vagnen blockerar all trafik från centralstationen mot Kungsportsplatsen. Vi har kraftiga förseningar i kollektivtrafiken i hela staden, sa Agin Zekaij vid Västtrafiks störningsjour.

Spårvagnen kunde inte ta sig från platsen för egen maskin.

– Vi jobbar med att få bort vagnen. Den måste bärgas från platsen. Vi har haft en prognos på två timmar, och hoppas att spårvagnarna ska kunna börja rulla förbi platsen snart, sa Agin Zekaij, strax efter klockan 16.

De spårvagnar som skulle åkt via Kungsportsplatsen, tog i stället vägen förbi Stenpiren och Järntorget.

Det är stora förseningar i kollektivtrafiken. Foto: Hector Junelind

Ytterligare haverier

Som lök på laxen blev en buss vid 16-tiden stående vid samma plats som den havererade spårvagnen.

– Den stod där i tio minuter. Under den tiden kom varken bussar eller spårvagnar förbi åt något håll, sa Agin Zekaij vid Västtrafiks störningsjour.

Vid 16.20-tiden blev ytterligare en spårvagn stående, denna gång vid Hagakyrkan. 

– Det kom precis in till mig nu. Jag har ingen prognos där ännu, sa Caesar Kakolewski, Västtrafiks störningsjour.

Även vid Centralstationen i Göteborg är det långa köer. Foto: Christian Börjesson

Fortsatt stora problem

Klockan 17 hade knuten löst sig vid Hagakyrkan, och spårvagnen vid Brunnsparken hade bärgats bort.

Men vid samma tidpunkt var det fortfarande stora störningar i kollektivtrafiken, och klockan 18 är köerna på spåren i stan fortsatt långa.

– Mellan tummen och pekfingret kommet det dröja minst två timmar till innan vi är i kapp ordinarie tidtabell, säger Brian Hansen, Västtrafiks störningsjour. 

 

Berörda linjer och hållplatser

Spårvagnstrafiken är inställd på följande sträckor: Kungsportsplatsen till Vasaplatsen/Vasa Viktoriagatan,  Brunnsparken till Berzeliigatan och Kapellplatsen samt Lilla Bommen till Korsvägen och Kapellplatsen.

 

Följande hållplatser berörs av stoppet: Centralstationen, Brunnsparken, Kungsportsplatsen, Valand, Berzeliigatan Korsvägen, Vasaplatsen, Kapellplatsen, Chalmers, Wavrinskys plats,  Medicinaregatan, Sahlgrenska Huvudentré, Doktor Fries Torg  och Doktor Sydows Gata.

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER