Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stödgala hålls för Johan och Martin

Samlar in pengar. Magasinet Johan & Martin släpps den 5 april, men under stödgalan hålls den officiella releasefesten. Alla intäkter går till att hjälpa Johan och Martin och deras familjer. Filters chefredaktör Mattias Göransson och Tobias Johansson Foto: Per Wissing

GÖTEBORG. När de fängslade journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye behöver stöd i det etiopiska fängelset ställer Göteborgs artistelit upp.

Den 12 april står ett tiotal musiker på Trädgårn's scen.

- När jag blev tillfrågad kändes det självklart att tacka ja, säger Ebbot Lundberg från The Soundtrack of Our Lives.

FAKTA

Detta har hänt Magasinet Artisterna

Förutom Ebbot Lundberg kommer bland andra även Hästpojken, Kapten Röd och Steget att uppträda under stödgalan. Syftet är att samla in pengar till rättegångs­kostnader, mat, medicin och resor till och från Etiopien för familjerna.

- Idén till en stödgala föddes ur ren panik när vi insåg att pengarna i dessa insamlingsfonder sinar, säger Tobias Johansson, som är barndomsvän med Johan Persson och tillsammans med stödgruppen för Johan Persson och Martin Schibbye arrangerar galan.

Enligt Tobias Johansson har intresset varit långt mycket större än han hade förväntat sig. I stort sett har alla artister som tillfrågats tackat ja, vilket han är tacksam för.

- Det hela har blivit ett kollektivt solidaritetsprojekt, fortsätter Tobias.

Tackade jag direkt

En av de artister som medverkar är The Soundtrack of Our Lives sångare Ebbot Lundberg. När han tillfrågades tackade han ja direkt.

- Det är bättre att göra någonting och alla bäckar små är ju bättre än ingenting, säger han.

Stödgalan utgör också releasefest för magasinet Johan & Martin. Tidningen, som ges ut av Filter, innehåller sex reportage som Johan Persson och Martin Schibbye har gjort tidigare.

Valde reportagen själva

Enligt Filters chefredaktör Mattias Göransson fick de själva välja vilka reportage som skulle vara med.

- De flesta har inte läst eller sett vad Johan och Martin har gjort tidigare, så vi vill visa vilka de är och vad de höll på med, säger Mattias Göransson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!