Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna runt Ullared-Boris: ”Ingen plats för Stureplanbrats”

”Det finns ingen plats för snobberi och Stureplansbrats”, säger Boris Lennerhov om sitt kändisnätverk.Foto: HENRIK JANSSON
Pernilla Wahlgren.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Robert Wells.Foto: STINA STJERNKVIST/TT
Jill Johnson.Foto: OLLE SPORRONG

Han samarbetar med Glenn Strömberg och Pernilla Wahlgren, har haft kungafamiljen på besök i varuhuset – och bygger hotell med Petter Stordalen.

Boris Lennerhov använder sig av sitt stora, kända nätverk för att nå ännu större framgång.

– Det finns ingen plats för snobberi och Stureplansbrats, säger han.

Under året har Gekås genomfört två succésamarbeten med fotbollsprofilen Glenn Strömberg och i veckan meddelades att ännu en kändiskollektion är på väg – denna gång med artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren. 

Att Boris omgärdar sig med framgångsrika personer är ingen slump – utan en del av en affärsmässig plan. Vilka han och Gekås samarbetar med är noga uttänkt.

– Glenn Strömbergs kollektion blev ju väldigt lyckad. Han är duktig, folklig, välkänd men också genuin. En enkel kille som gillar kläder, helt enkelt, säger Boris Lennerhov.

Pernilla Wahlgren var tidigare skeptisk till Gekås, men har förklarat att hon ”fick skrota alla sina fördomar om shoppingpalatset i skogen” efter sitt första besök i Ullared.

– Hon har själv varit här och handlat tillsammans med sin mamma och Bianca. Hon har en folklig attityd som passar oss väldigt bra. Jag vill tilltala vanligt folk, inte Stureplansbrats, säger Boris Lennerhov.

Bygger hotell med Petter Stordalen

Under åren som vd för Gekås har han byggt upp ett nätverk omkring sig, men det finns ingen plats för ”snobberi”, menar Boris.

Han säger att han dras till ”genuina, förtroendeingivande och enkla personer” och pekar bland annat på norska miljardären Petter Stordalen.

Tillsammans gör de en mångmiljonsatsning på ett 14 våningar högt Nordic Choice-hotell i Varberg. Det är bolag som Boris är styrelseordförande i som reser hotellet, och han ska själv ha en ägandeandel i det.

– Man vill ju alltid jobba med de bästa, i det här fallet var det Stordalen. Han har utstrålning och energi gånger tio, med fantastiskt duktiga människor som jobbar för honom. Han råkade veta vem jag var och det är klart att jag drar nytta av att folk känner igen mig också, säger Boris Lennerhov.

”Han har utstrålning och energi gånger tio”, säger Boris Lennerhov om Petter Stordalen.Foto: NORA LOREK
En skiss av hotellet som ska resas i Varberg.Foto: Pressbild

Kungafamiljen på Gekås

Artisten Jill Johnson är en annan favorit som Lennerhov lärt känna och häromdagen var bland annat pianisten Robert Wells på besök i det gula varuhuset för att signera sin nya bok.

Boris Lennerhovs mest minnesvärda möte i Ullared var när kungaparet svängde förbi Gekås.

– Det var ju väldigt speciellt. Ullared är ju inte direkt deras värld, men de var väldigt sympatiska, säger Lennerhov.

Kungen och drottningen på Gekås år 2013.Foto: JONAS EKSTRÖMER /SCANPIX