För den som inte är så förtjust i sill är Marstrand kanske inte den lämpligaste platsen under helgen.
Sillen har nämligen en helt egen helg på ön som ligger ett par mil utanför Göteborg.
Men festligheterna är stora och aktiviteterna många under lördagen och söndagen.
Richard Waje, som driver flera krogar i Göteborgsområdet är känd för sina fiskrätter och har deltagit i ”Kockarnas kamp”, är på plats.
LÄS OCKSÅ: Stjärnkockens galna festkväll – dansade med supermodellen
– Jag har gjort sill och nu ska vi prova sill, säger han.
”Helt eget recept”
Med sig har Waje en grönpepparsill med grovkornig dijonsenap.
– Det är ett helt eget recept, som har tagits emot med bra uppskattning. Den är ganska stark och man känner grönprepparen i den.

Vilka är dina bästa silltips?
– Först och främst ska man ha en liten variation när man gör egen, jag köper saltsill och lakar ur den i alla fall ett dygn innan. Sen kan man alltid göra några trevliga inläggningar, några klara sillar och några krämiga. Fyra sillar är lagom att ha.
Om man inte är så förtjust i sill, vad ska man satsa på då?
– Då är det att rekommendera att satsa på de lite snällare, krämigare sillarna, som senapssill eller currysill.
Vinnare av sillracet utses
På söndagen ska en vinnare i det årliga sillracet utses och också årets Sillkung eller Silldrottning af Marstrand . Allmänheten som köpt biljett och då får tillgång till provsmakningen kan rösta via sms på sin favorit.
Richard Waje har kommer att delta i samprovning – av Brantevikssillen.
– Jag är med i en jury som ska testa olika sorter, och så kommer vi rösta på den vi tycker är godast.