Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stinas uppmaning – efter lastbilsolyckan

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Frida Johannesson mötte lastbilen på E6.Foto: Privat
Olyckan inträffade strax innan 08 på morgonen den 19 november. Foto: Privat

När lastbilen vräkte ner flera hundra meter av mitträcket på E6 vid Frillesås kom Stina Johannesson körande åt det motsatta hållet.

Hon fick på bara någon sekund besluta vad hon skulle göra för att inte riskera att krocka.

– Jag hann inte bli rädd, det gick för fort för det. Jag hoppas att alla som var med lärde sig att aldrig släppa uppmärksamheten när man kör bil, säger hon.

Det var strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen den 19 november som lastbilen av okänd anledning körde av vägbanan på E6 och drog ner flera hundra meter av mitträcket.

I den motsatta riktningen, söderut, körde Stina Johannesson mot jobbet, en helt vanlig morgon som alla andra.

– Det var en helt vanlig morgon så såg jag den här lastbilen som körde in i mitträcket högst upp i backen, säger hon.

Stina: ”Väldigt obehagligt”

Stina körde i runt 100 kilometer i timmen när lastbilen kom farande och inte kunde få stopp.

– Av någon instinkt så stannade jag men så insåg jag att lastbilen kommer helt okontrollerat. Det bara flög delar och mitträcket böjdes. Jag tänkte att det kommer ramla på min sida och på min bil, säger hon. 

Istället så gasade hon på och mötte lastbilen och kunde sen se när hon stannade längre fram för att ringa 112 såg hon att räcket åkt ut i vägbanan där hon stod bara sekunder tidigare.

Nu i efterhand så tycker hon att det känns overkligt.

– Jag hann inte bli rädd, det gick för fort för det. Men det var väldigt obehagligt jag behövde ta vägen någonstans så det var nog reptilhjärnan som gick i gång. 

Ingen person skadades 

Ingen person kom till skada i samband med olyckan och chauffören fick hjälp att ta sig ut ur hytten av andra medtrafikanter som också hade stannat, berättar Stina.

– Det var fint att se att han fick hjälp och att han inte var skadad, säger hon. 

Det Stina Johannesson hoppas på är att det som hände ändå kan bli något att ta med sig i trafiken framöver.

– Jag hoppas att alla som var med om detta har lärt sig något, att man aldrig kan släppa uppmärksamheten en endaste sekund när man kör bil, säger hon.