Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stigs ensamhet sedan sambon dog – söker sina gamla vänner

Så många unga känner sig ensamma
Stig Andersson söker efter vänner från sin ungdom.
Foto: Privat
Stig tog till Facebook för att hitta en gammal flickvän.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT

Stig Andersson, 70, förlorade sin sambo i cancer för ett par år sedan och känner sig ensam, särskilt under pandemin.

Nu söker han vänner från sin ungdom och från tiden som han bodde i Göteborg.

– Jag har några gamla vänner som jag fått kontakt med igen, det är kul. Man måste ha någon att prata med, annars blir man galen, säger han.

Mölndals-Posten har tidigare skrivit om Stig Andersson i Dalsland som via Facebook efterlyste en flickvän han var tillsammans med för 50 år sedan och som då bodde i Mölndal. Själv är Stig uppvuxen i Kortedala i Göteborg.

Och med andras hjälp fick han kontakt med henne och fick veta att hon hade ett bra liv.

Han har också på senare tid sökt kontakt med andra personer som fanns i hans liv i ungdomen han uppskattar att det är runt 30 personer han försökt ta upp kontakten med igen.

Känner sig ensam i pandemin

Men han tror inte det blir något regelbundet umgänge.

– Det blir nog inte så mycket egentligen, men vi var några stycken som träffades. Vi är ju alla äldre.

Han känner sig ensam, särskilt på grund av den pågående pandemin där inte bara åldern är en riskfaktor utan att han också lider av sjukdomen Kol och behöver vara isolerad.

– Jag har några gamla vänner som jag fått kontakt med igen, det är kul. Man måste ha någon att prata med, annars blir man galen. Väggarna kryper på en, det känns som att det blir svårt att gå igenom denna vinter, säger han.

Sambon gick bort i Stigs armar 

Han blev änkling för nästa fyra år sedan när hans sambo gick bort.

– Min sambo hade cancer. Hon hade en knöl på halsen och redan då var det för sent, det hade spridit sig i hela kroppen och hon dog i januari 2017, säger han.

Stig berättar att sambons cancer redan vid upptäckten var obotlig och att hon gick bort hemma i hans armar runt tio månader efter att hon fick sin diagnos.

– Det var väldigt svårt, jag ringde vårdcentralen. De kom hit och försökte, men det gick inte. Helikoptern kom hit och när den landade här utanför så hörde jag inte den. Sex dagar senare började jag skriva och det har jag fortsatt med, jag är inne på 19:e blocket nu.

Se också: 

Stens kärleksfulla svar på enkäten berörde tusentals

LÄS MER:
Stens kärleksfulla svar har berört tusentals