Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenström: "Trodde vi upphandlade korrekt"

Maria Stenström, Parkeringsbolagets vd, tar emot GT i sitt hem för att besvara kritiken som riktats mot henne för felaktiga upphandlingar och slöseri med konsulthjälp.
Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Efter att ha sökt Parkeringsbolagets vd hela dagen får GT till slut tag på henne i hemmet.

– Jag har inga funderingar på att avgå så länge jag har styrelsens förtroende. Vi är väldigt öppna med att tala om när vi gör fel, se till att det inte händer igen och att jobba med att bli bättre, säger Maria Stenström.

Tycker du att kritiken mot dig är befogad?

– Jag har brustit i att jag trodde vi upphandlade på ett korrekt sätt, men nu har jag blivit varse att det gjorde vi inte.

Borde du inte med din lön och kompetens klara dig utan bollplank för miljonbelopp?

– Hade jag köpt ledarstöd över hela tiden hade det varit en annan fråga. Men vi bedriver just nu ett kraftfullt förändringsarbete under tre års tid. Jag är rekryterad både för att klara förändringen och förvaltandet. Vi är bara 38 anställda, men är i omsättning och uppdrag ett ganska stort bolag. Styrelsen har valt att köpa mycket tjänster. Vi är en beställarorganisation, vi kan inte ha specialkompetens.

Vad har du att säga till göteborgarna som undrar om allt går rätt till på Parkeringsbolaget?

– Jag tycker det viktigaste är att vi gör det som är bra för göteborgarna och staden och vi har nu en mycket högre tillgänglighet, till exempel längre öppettider, kortare svarstider.

– Vi har nu en organisation som är kunnig nog att ta sig an de stora investeringsprojekten vi står inför - parkeringsanläggningar för närmare tre miljarder. Och då får man inte vara en dålig organisation, för då är det riskfyllt.

Har du funderat på att avgå?

– Nej, inte så länge jag har styrelsens förtroende och det här arbetat har jag inte gjort utan styrelsens insyn. Jag tycker vi har en väldigt öppen dialog även när vi gör fel. Vilket vi gör, det gör alla, säger Maria Stenström.