Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stens kärleksfulla svar
har berört tusentals

På Mariestad-Tidningens enkätfråga "Vem äger ditt hjärta?" var Sten Davidsson, 87, med.
Foto: Charlotte Ferneman / MT CHARLOTTE FERNEMAN
Han svarade: "Det förlorade jag för tio år sedan när min fru dog."
Foto: Maristads-Tidningen / MARISTADS-TIDNINGEN

En mening.

Ibland är det allt som behövs för att röra vid tusentals människors hjärtan.

På Mariestad-Tidningens enkätfråga "Vem äger ditt hjärta?" svarade Sten Davidsson, 87:

"Det förlorade jag för tio år sedan när min fru dog."

Ett svar som har spritt sig som en löpeld på Twitter.

– Man är halv på något sätt. Jag saknar henne enormt mycket, säger Sten, som själv är omedveten om den virala känslostorm han har rivit upp.

Häromveckan besökte Sten Davidsson, 87, sin dotter i Mariestad, när han blev stoppad på gatan av en reporter från Mariestads-Tidningen. Reportern undrade om Sten kunde tänka sig att svara på en enkätfråga, "Vem äger ditt hjärta?".

– Jag sa att jag förlorade det för tio år sedan när min fru, Vivi, dog. Jag svarade utan att tänka, men det är så det känns. Man är halv på något sätt, säger Sten.


https://twitter.com/vattensCalle/status/784289827491426304

Och på Twitter har Stens enkätsvar spridits som en löpeld. Tustentals människor har kommenterat och retweetat det, ackompanjerat av gråtande emojis och brustna hjärtan. Huvudpersonen själv är dock omedveten om den virala känslostorm han har rivit upp.

– Det hade jag ingen aning om. Jag har precis lärt mig att betala räkningarna på min iPad, men det där med sociala medier har jag inte satt mig in i, säger Sten.

Kärlek vid första ögonkastet

Sten och Vivi. Vivi och Sten. De träffades första gången i Göteborg 1952, på det som då hette Skandinaviska Banken. Sten var 23, Vivi var 21.

– Hon brukade säga att hon la märke till mig med en gång. För mig tog det längre tid, men mest eftersom hon satt bakom mig i lokalen. Jag vill nog ändå säga att det var kärlek vid första ögonkastet, säger Sten.

De unga tu började umgås flitigt, och kärlek uppstod.

– Den första sommaren seglade vi mycket tillsammans i Göteborgs skärgård. Och varje sommar gjorde vi alltid någonting. Båda gillade att resa och vi var nyfikna på andra länder. Vi trivdes väldigt bra tillsammans.

Dog kort innan guldbröllopet

Sommaren 1956, den 28 juli, knöt Sten och Vivi de äktenskapliga banden. Det grandiosa låg inte för dem, och det blev en enkel men vacker ceremoni i Guldhedskyrkan.

– 1956... man hajar till när man säger det högt. Det är så länge sedan nu. 2006 skulle vi ha firat guldbröllop, berättar Sten.

Men det blev aldrig något guldbröllop. Vivi fick cancer, och den 19 maj 2006 förlorade Sten sin livskamrat. Och sitt hjärta.

Någon ny kvinna har han inte träffat.

– Vivi var så pigg och glad, och lätt att prata med. Hon kunde prata med vem som helst. Och hon var intelligent också. Mer intelligent än jag, trots att jag var högre utbildad. Förhoppningsvis får jag träffa henne igen, när den dagen kommer.


Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste Västsvenska nyheterna.