Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stena Line ersätter Danmarksfärja – med nytt fartyg

Stena Line sätter in en ny båt på sträckan Göteborg–FredrikshamnFoto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Under sommaren kommer Stena Line att ersätta den gamla trotjänaren Stena Gothica på linjen Göteborg–Fredrikshamn.

Syftet är att förbättra servicen och tillgängligheten för kunderna.

–  Vi får en mer modern produkt bättre anpassad både för våra fraktkunder och våra passagerare, säger Tony Michaelsen, Trade Director för Stena Line i Danmark, i ett pressmeddelande.

Det är under sommarmånaderna som Stena Line satsar på att omdisponera tre av sina fartyg. Anledningen är bland annat ökad efterfrågan på kapacitet.

– Vi genomför nu en strategiskt mycket viktig förändring för att ytterligare förstärka tre av våra stora transportkorridorer. Efterfrågan på kapacitet ökar och vi utvärderar ständigt vår verksamhet efter hur marknaden utvecklas och vilka krav våra kunder ställer på oss. Eftersom vi har en inbyggd flexibilitet i vår verksamhet kan vi vara snabbfotade och genomföra den här typen av förändringar i vårt linjenät med kort varsel, säger Stena Lines vd Niclas Mårtensson, i ett pressmeddelande.

Båten har ännu inget Stena-namn

Förändringar kommer ske på tre olika linjer, varav en är den västsvenska klassikern, Danmarksbåten mellan Göteborg och Fredrikshamn. Leden som tidigare trafikerats av Stena Gothica kommer nu att ersättas av en modernare båt – Hammarode.

– Vi får en mer modern produkt bättre anpassad både för våra fraktkunder och våra passagerare. Vi kommer också öppna Hammerodde för bilburna gäster vilket innebär en kapacitetsökning på passagerarsidan. I samband med förändringen kommer vi också samla all trafik till Danmark vid Masthuggskajen vilket ger en ökad tillgänglighet och bättre service för våra kunder, säger Tony Michaelsen, Trade Director för Region Danmark.

 

LÄS OCKSÅ: Stena Line-familjens miljarddynasti 

 

Hammarode, som är byggd år 2005 köptes av Stena Line under förra året, och har ännu inte fått något Stena Line-klingande namn. 

Övriga Stena-linjer där förändringar sker är Karlskrona–Gdynia och Travemünde–Liepaja.