Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan råkade ut för "Armanibedragarna"

Stefan Skrimsjö, 61, råkade ut för Armanibedragarna, men avslöjade bluffen. Foto: Privat
Bluffmakarna säger att de vill ge dig exklusiva märkeskläder – men allt är en lögn, enligt polisen. Foto: Privat
Hallandpsolisen har nyligen varnat för bedragarna på sin Facebooksida. Foto: Skärmdump

De erbjuder dig gratis märkeskläder men allt är en bluff.

Stefan Skrimsjö, 61, råkade ut för Armanibedragarna – men avslöjade lögnen.

– De är jävligt skickliga på att skapa förtroende, säger han.

Den välklädde och karismatiske mannen ville skänka exklusiva märkeskläder till Stefan Skrimsjö. Själv kunde mannen inte behålla kläderna – han var på väg till flygplatsen. Det till synes slumpmässiga mötet ägde rum på en bensinmack i Munkebäck i Göteborg.

– Det var fina grejer av antilopskinn. Han prackade på mig fem, sex jackor. Han sa att han inte kunde ta med det på flyget till Italien för då skulle det kosta pengar.

"Ta ut pengar i automaten"

Stefan var mycket tydlig med att han inte tänkte betala för jackorna, men mannen bedyrade att han ville skänka dem gratis.

– Plötsligt ropade han att jag kanske kunde köpa en present till hans fru. När jag sa nej ville han att jag skulle ta ut pengar i automaten.

Bedragarnas tillvägagångssätt är välkänt hos polisen som nyligen gick ut med en varning på sin Facebooksida. Nyligen ska en kvinna ha försökt sig ett identiskt bedrägeri på en parkeringsplats i Halmstad.

– Det låter som en jättebra affär ända tills du öppnar paketet hemma och jackan visar sig vara en usel kopia, har Hallandspolisens informatör Tommy Nyman tidigare sagt.

"Välklädd, artig och trevlig"

Stefan Skrimsjö fattade att han var på väg att bli lurad och lämnade platsen. Nu vill han göra andra uppmärksamma på bedragarnas framfart.

– Den här mannen var välklädd, artig och trevlig. Han hade snygg bil och allting såg jävligt proffsigt ut. Han till och med visade kläder ur sin kollektion. Man får associationer till de här vägpiraterna som kastar in guld i bilarna, men det här är en mer raffinerad variant.

"Mycket skickliga"

Stefan Skrimsjös farhåga är att bedragarna ska ge sig på personer som kanske inte har samma förutsättningar att avslöja bluffen.

– Har man inte huvudet på skaft kan de säkert blåsa en på pengar. De är mycket skickliga, de här personerna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!