Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven väljer bort olycksdrabbade Skene

Stefan Löfven besöker Göteborg under onsdagen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Hit kommer Löfven. Nordstan i Göteborg. Foto: Henrik Jansson
Hit kommer inte Löfven. Skolgården i Skene efter bussolyckan. Foto: Nora Lorek

Statsminister Stefan Löfven besöker på onsdagseftermiddagen Göteborg för att se över trygghetsarbetet i Nordstan.

Även om Löfven befinner sig i Västsverige, kommer han inte att besöka Skene, som är i sorg efter den tragiska bussolyckan. 

– Det har pratats och funnits en diskussion om det men det är inte planerat att det ska ske idag, säger Jonatan Holst, pressekreterare för statsministern. 

Under onsdagen kommer statsministern Stefan Löfven att besöka Göteborg. Bland annat är han här för att ta del av trygghetsarbetet i Nordstan. 

Han kommer även att besöka olika initiativ i staden som satsar på att få unga nyanlända in på arbetsmarknaden. 

Under sitt besök i Västsverige kommer dock inte statsministern att besöka Skene, som befinner sig i stor sorg efter den mycket tragiska bussolyckan.

 

LÄS MER: "Är en process som kommer ta hela våren" 

 

– Det har pratats och funnits en diskussion om det men det är inte planerat att det ska ske idag, säger Jonatan Holst, pressekreterare för statsministern. 

"Inga konkreta planer"

Enligt Jonatan Holst har man tittat på Stefan Löfvens schema och slagit fast att det bara finns tid till att åka till Göteborg. Det finns inte heller några planer på att göra ett besök till orten.

– Det finns inga konkreta planer. 

Finns det ingen förklaring? 

– Inte som jag har just nu, säger Jonatan Holst. 

Statsministern Stefan Löfven höll under söndagen en presskonferens med anledning av olyckan, där han uttryckte sitt deltagande till alla drabbade. 

– Våra tankar är naturligtvis hos de drabbade, offren, deras anhöriga, skolkamrater och hela Marks kommun, sa Stefan Löfven efter händelsen. 

Tre barn har avlidit

Tre barn avled efter att bussen, med 52 förväntansfulla ungdomar från Skene, välte på E45 utanför Sveg. Ytterligare ett 20-tal personer fick föras till sjukhus.

 

LÄS MER: Här sörjer laget sin vän:"Jag minns hans leende" 

 

Under onsdagen kunde åklagaren, Karin Johnsson-Rydh, bekräfta att busschauffören kommer att delges misstanke om bland annat vållande till annans död. 

– Jag vill betona och understryka att det är i ett tidigt skede och att det handlar om den lägre misstankegraden och att mycket kan komma att förändras. Men det är ändå bestämt att han ska delges misstanke med hänsyn till omständigheterna, säger förundersökningsledare Karin Johnsson-Rydh.