"Det är med stor sorg och ilska som jag tagit emot budskapet", säger han. Foto: Anna Svanberg"Det är med stor sorg och ilska som jag tagit emot budskapet", säger han. Foto: Anna Svanberg
"Det är med stor sorg och ilska som jag tagit emot budskapet", säger han. Foto: Anna Svanberg
"Det här är en tragedi", säger Stefan Löfven under besöket i Mölndal. Foto: Anna Svanberg"Det här är en tragedi", säger Stefan Löfven under besöket i Mölndal. Foto: Anna Svanberg
"Det här är en tragedi", säger Stefan Löfven under besöket i Mölndal. Foto: Anna Svanberg
En ung kvinna knivhöggs till döds på ett flyktingboende i Möndal på måndagen. Foto: Henrik JanssonEn ung kvinna knivhöggs till döds på ett flyktingboende i Möndal på måndagen. Foto: Henrik Jansson
En ung kvinna knivhöggs till döds på ett flyktingboende i Möndal på måndagen. Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
En person är gripen för dådet. Foto: LÄSARBILDEn person är gripen för dådet. Foto: LÄSARBILD
En person är gripen för dådet. Foto: LÄSARBILD
Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Foto: Henrik JanssonKvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Foto: Henrik Jansson
Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Polisens tekniker anländer till platsen. Foto: Henrik JanssonPolisens tekniker anländer till platsen. Foto: Henrik Jansson
Polisens tekniker anländer till platsen. Foto: Henrik Jansson
Polisens presstalesman Thomas Fuxborg på plats i Mölndal Foto: Henrik JanssonPolisens presstalesman Thomas Fuxborg på plats i Mölndal Foto: Henrik Jansson
Polisens presstalesman Thomas Fuxborg på plats i Mölndal Foto: Henrik Jansson

Stefan Löfven gör blixtbesök i Mölndal

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven besöker på måndagskvällen Mölndal efter att en ung kvinna i morse knivhöggs till döds på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

– Det är med stor sorg och ilska som jag tagit emot budskapet. Det här är en tragedi, säger statsministern.

Det var på måndagsmorgonen som en ung kvinna dödades på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Med anledning av den tragiska händelsen kommer Stefan Löfven på måndagskvällen till Mölndal.

Klockan var 07.46 när polisen larmades till boendet.

– Det är en man med kniv där. Två personer håller mannen när vi kommer dit, sa polisens presstalesman Christer Fuxborg.

"Ett fruktansvärt dåd"

Strax efter klockan 19 inledde statsministern sin presskonferens på kommunhuset.

– Det är med stor sorg och ilska som jag tagit emot budskapet att en 22-årig kvinna som arbetade på ett boende för ensamkommande flyktingbarn har avlidit efter att ha blivit knivskuren på sin arbetsplats. Det här är en tragedi.

Statsministern fortsatte med att kommentera brottet som kostade en ung människa livet.

– Det är ett fruktansvärt dåd som nu polisen får gå till botten med. I dag så tänker jag självklart på den unga kvinnans familj, anhöriga och vänner. Jag tänker också på hennes arbetskamrater och jag tänker på de barn och unga som bor på detta boende.

Löfven: Barnen ska kunna känna trygghet

Stefan Löfven underströk att det är viktigt att kunna känna sig trygg på sin arbetsplats.

– De barn och unga som kommer ensamma till Sverige ska också kunna känna trygghet. Nu pågår utredningen med att ta reda på exakt vad som har hänt och jag lämnar naturligtvis till polismyndigheten att kommentera den här fortsatta utredningen. Det viktiga just nu är att polis, krispersonal och andra får utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt, sa statsministern.

15-årig pojke anhållen

Den unga kvinnan, som jobbade på boendet, ska enligt uppgift till GT ha huggits i ryggen. På måndagen anhölls en 15-årig pojke för dådet.

– Det är en ung person och han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är kollusionsfaran och brottets allvarlighet som gör att han är anhållen, säger åklagare Linda Wiking.

Statsministern ursprungliga plan var att på måndagskvällen närvara på den årliga Idrottsgalan. Men med anledning av knivdådet i Mölndal ändrade han sina planer, säger hans pressekreterare Anne Ekberg till GT.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER