Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stärkta kopplingar till mc-gäng i Anton-fallet

27-årige Anton mördades i slutet av augusti.
Åklagaren Peter Larsson bekräftar kopplingarna till Hells Angels-miljön.
Foto: Robin Aron
Red Devils MC är en av Hells Angels supporterorganisationer.
Foto: Lasse Svensson

GÖTEBORG. Kopplingarna till det kriminella mc-gänget Hells Angels med undergrupper stärks i utredningen kring mordet på 27-årige Anton i Göteborg.

Nu misstänks en företagare i Kungsbacka för skyddande av brottsling.

Mannen är medlem i Red Devils MC, en av Hells Angels supportergrupperingar.

– Jag noterar att det finns kopplingar till den här miljön, säger kammaråklagare Peter Larsson

Den medelålders mannen anhölls under fredagskvällen misstänkt för att ha hjälpt de huvudmisstänkta efter kidnappningen av 27-årige Anton.

Det var i slutet av augusti som den 27-årige alingsåsbon misshandlades av flera personer vid Kobbegårdens idrottsplats i Askim och fördes bort i en bil. Efter ett omfattande sökarbete påträffades han ett par dagar senare död i området kring Sisjön.

Täta band till Hells Angels

Den nu misstänkte mannen bedriver en företagsverksamhet inte långt från den plats i Lindome där flyktbilen påträffades och han rör sig i samma miljöer som flera av de redan häktade. I det företaget finns ytterligare en medlem i Red Devils MC på ledande position.

Sedan tidigare är två medlemmar i Hells Angels undergruppering Red & White Crew misstänkta i utredningen och den 48-årige huvudmannen har sedan gammalt täta band till organisationen - men utan att vara medlem.

– Jag noterar att det finns kopplingar till den här miljön men kan inte gå in mer på djupet när det gäller den frågan, säger kammaråklagare Peter Larsson.

"Olika bindningar"

Enligt honom är det för tidigt att tala om att det är ett dåd begånget inom ramen för organisationen bara för att enskilda medlemmar nu misstänks för inblandning.

– Det kan finnas olika bindningar och de kan vara bekanta ändå, säger Peter Larsson.

Den försvunne och sedan mördade Anton hade ett kriminellt förflutet men ska ha tagit sig ut från både missbruk och kriminalitet på senare år.

En av polisens hypoteser är att det rör sig om en tvist om pengar.

– Vi har ingen klar bild än av motivbilden, men en av våra hypoteser är pengar men det finns också andra, säger Peter Larsson.

Telefonsamtal granskas

Åklagaren har begärt förlängd tid för utredningen och hänvisar bland annat till att man har tagit en mängd föremål i beslag samtidigt som analyser av telefonsamtal som gjorts mellan de inblandade drar ut på tiden.

Ännu sitter ingen häktad misstänkt för att ha utfört själva mordet. De som sitter häktade gör det för inblandning i människorov - själva bortförandet.

Den medelålders man som anhölls under fredagen släpptes under söndagen på fri fot. Men misstankarna mot kvarstår. Han misstänks också för narkotikabrott.