Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stärkt bevisning i Lisa Holm-fallet

Foto: Anders Ylander
Lisa Holm.
Foto: Privat
Chefsåklagare Anette Olsson.
Foto: Leif Jacobsson

Bevisen har stärkts ytterligare mot 35-åringen som sitter häktad misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Chefsåklagare Anette Olsson begärde under måndagen att mannen ska bli kvar i häktet i ytterligare fyra veckor.

Samtidigt hävdar mannens försvarare att det kommit fram nya uppgifter i utredningen som talar till hennes klients fördel.

– Jag har via en del kontakter förstått att det förhåller sig på det viset. Jag väntar med spänning på att få veta vad den fortsatta utredningen har visat, säger advokat Inger Rönnbäck, till TT.

Chefsåklagare Annette Olsson har under måndagen begärt att den mordmisstänkte 35-åringen ska hållas häktad i ytterligare fyra veckor. Under den tiden räknar hon med att den slutgiltiga rättsmedicinska rapporten ska ha blivit färdig.

– Vi bedömer att den kommer att komma in under den tiden. Jag bedömer inte att vi fått alla svar, och de eventuella ytterligare åtgärder som kan behövas när vi fått analyssvaren och obduktionsprotokollet, på bara två veckor, säger hon.

DNA-spår

Häktningsförhandlingen hålls under tisdagen i Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Enligt åklagaren har ny teknisk bevisning stärkt misstankarna mot 35-åringen.

– Utredningen består just nu framför allt av analyser av spår. En del resultat har kommit och bland de resultaten finns det sådant som gör att misstankarna har stärkts, säger Anette Olsson.

Till Aftonbladet säger chefsåklagaren att det rör sig om DNA-spår på kläder och andra föremål som hittats på Kinnekulle. Förra gången som ny teknisk bevisning stärkte misstankarna mot den äldre brodern så försvagades misstankarna mot den yngre brodern.

– Resultaten stärker misstankarna mot den personen som är häktad. Sedan kan man dra slutsatser utifrån det men just nu är det fokus på den personen som är häktad.

Finns det något som stärker misstankarna mot de andra två personerna som är kvar i utredningen?

– Beträffande dem så har det inte skett någon förändring sedan åklagaren tog beslut att frige dem.

"Vet inte vad hon tänker på"

35-åringens advokat, Inger Rönnbäck, säger till TT att det även framkommit nya uppgifter i utredningen som talar till hennes klients fördel.

– Jag har via en del kontakter förstått att det förhåller sig på det viset. Jag väntar med spänning på att få veta vad den fortsatta utredningen har visat, säger hon.

Men när Expressen talar med chefsåklagare Annette Olsson säger hon sig inte känna till några sådana uppgifter.

– Jag vet inte vad hon tänker på faktiskt, så jag kan inte svara på det.

35-åringen kommer via sin advokat, precis som vid tidigare häktningsförhandlingar i fallet, att begära att häktningen ska hävas, alternativt endast förlängas med två veckor.

– Min klient är förtvivlad. Han har samma inställning som tidigare – att han är helt oskyldig, säger Inger Rönnbäck till TT.