Stängdes av för onani – stöttas på Facebook

Mannen stängdes av efter att ha ertappats med att ha onanerat i en lärosal i biblioteket.

Att onanera i biblioteket ska vara tillåtet.

Det tycker de drygt 400 personer som har gillat Facebook-sidan med namnet "Vi som tycker det är okej att onanera i biblioteket".

Sidan är ett stöd för en student i Jönköping som blivit avstängd från biblioteket efter en onaniinsident.

En student på Högskolan i Jönköping har blivit avstängd från högskolebiblioteket efter att ha onanerat i den tysta lärosalen i slutet av september. En kvinnlig student upptäckte mannen, som nu är polisanmäld och anmäld till Disciplin- och avskiljandenämnden (DAN). DAN anser att hans beteende "allvarligt stört verksamheten på biblioteket" och han är nu portad.

Nu har det startat en Facebook-sida som stöttar mannen. Den har döpts till "Vi som tycker det är okej att onanera i biblioteket" och uppmanar till att göra det. På bara några dagar har den fått över 400 likes.

Syftet med onanin avgör

Om onani på bibliotek är brottsligt eller inte beror på många saker. Tommy Åkerberg, vakthavande befäl på polisen i Jönköping förklarar att det är syftet med onanin som avgör.

Om du blir attraherad av någon och börjar onanera räknas det som sexuellt ofredande. Om du gör det av andra skäl och råkar bli påkommen är det förargelseväckande beteende.

– Och du vill onanera och går undan för att göra det och någon smyger efter för att titta vad du gör, så är det okej. Då får den personen skylla sig själv. Det är jättesnårigt det här, säger han.

"Okej så länge ingen ser"

Han förenklar och sammanfattar:

– Onani på ett bibliotek är okej så länge ingen ser det. Det kan låta konstigt, men så är det, säger Tommy Åkerberg.

Kan en Facebook-sida som uppmanar till onani på bibliotek vara olaglig?

– Det beror också på syftet med onanin, konstaterar han.