Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stampen vill förlänga rekonstruktionen

Stampens ägare Peter Hjörne vid den presskonferens som hölls i samband med att Stampen ansökte om rekonstruktion.
Foto: Linda Bergh
Stampen har ansökt om en förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader.
Foto: Henrik Jansson

Stampen har ansökt om en förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader.

Enligt Hampus Knutsson, kommunikationschef för Stampen, förväntas rekonstruktionen dock bli klar redan i september.

– En rekonstruktionsperiod tar man tre månader i taget. Den första perioden var mellan 23 maj och 23 augusti. Nu har vi ansökt om en ny period. Vårt mål är naturligtvis att avsluta rekonstruktionen så fort som möjligt. Men det innebär att vi kommer behöva några veckor in i september, säger han.

Under onsdagen lämnade Stampen in ansökningar om rekonstruktion gällande 14 bolag till sju tingsrätter, vilket Göteborgs-Posten var först med att berätta om.

Redan i maj meddelade rekonstruktören att rekonstruktionen skulle ta längre tid än de första tre tilldelade månaderna. Och den nya ansökan om förlängning är alltså i linje med det rekonstruktören redan sagt, säger Hampus Knutsson.

"Helt enligt plan"

– Det är helt enligt plan. Det gör vi för att ge fordringsägarna tid att ta ställning till ackordet, säger Knutsson.

Under onsdagen höll Stampen ett möte med den största oprioriterade fordringsägaren, Skatteverket. Cirka 500 miljoner är kravet som Skatteverket har på Stampen. Skatteverket har ännu inte beslutat om de tänker acceptera ackordserbjudandet om cirka 25 procent.

Vad kom ni fram till?

– Vi har försett dem med information och svarat på frågor. De har naturligtvis ett stort beslut att fatta. Det handlar om 14 tidningar, sex tryckerier och distributionen i hela Västsverige samt 3 500 anställda.

Men har ni fått något beslut från Skatteverket?

Det kan jag inte uttala mig om. Vi har en bra dialog med dem, som fortsätter enligt plan. När vi har besked från fordringsägarna och när rekonstruktören bedömer att vi kan kalla till ackordsförhandling, då kommer vi göra det. Det beräknas kunna göras helt enligt plan i september, säger Hampus Knutsson.

Beslutet om förlängning av rekonstruktionen, är upp till tingsrätten att fatta.

– Den måste tingsrätten godkänna formellt. Enligt rekonstruktören så kommer de med största sannolikhet att godkänna det. Det finns inget som talar för något annat, säger Hampus Knutsson.