Var går gränsen mellan en vanlig korvmoj och en lunchrestaurang?
Gourmet Korv är inte mer än ett hål i väggen på Södra Larmgatan. Några få sittplatser plus de skinfällsbeklädda bänkarna på utsidan.
Men ändå, mycket mer än ett vanligt gatukök.
Orsaken är korvutbudet, tillbehören och icke minst ambitionsnivån hos ägarinnan med förflutet hos kvarterskrogen Dinner 22 på Södra Vägen.
Utbudet av korvar från olika delar av världen är rätt imponerande. Vid sidan av 20-talet à la cartevarianter erbjuds en dagens rätt för 65 kronor inklusive dryck.
Tysk bratwurst
Vid vårt besök är det weiss-wurst med surkål och potatissallad. Tyvärr slut, meddelar personalen som erbjuder bockwurst i stället.
Nå, efter att ha sneglat mot stekbordet förhandlar vi oss slutligen till en thüringer, tysk bratwurst smaksatt med kummin och vitlök.
Till denna en potatissallad och surkål med en bit vitlöksbröd.
Mycket gott
Korven är en klassiker, stor, köttig och kryddig. Potatissalladen känns ganska lätt, utan påträngande majonnäsinnehåll. Surkålen har fått extra smak av bland annat kummin och lite sidfläsk. Mycket gott, tycker även en som vanligtvis inte är någon stor vän av den jästa rotsaken.
Att lunchen serveras i en enkel plastskål, och äts med platsbestick kan vi ha överseende med,
Är du korvgourmet och anhängare av robust mat från tysktalande delar av kontinenten, så är detta rätt ställe.