Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stadsdelen som utfärdar flest skriftliga varningar

Lundby stadsdelsförvaltning delade ut flest skriftliga varningar till anställda.Foto: Daniel Olsson

Lundby är den stadsdel i Göteborgs kommun där flest anställda straffades med skriftlig varning under förra året. Lägst antal varningar utfärdades av Majorna-Linné.

Det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten har gjort.

En arbetstagare som i arbetet gjort sig skyldig till fel eller försummelse kan meddelas disciplinpåföljd i form av skriftlig varning. Kommunal väst uppmärksammade i juli att antalet skriftliga varningar till förbundets medlemmar i Göteborgs stad ökade från 82 under 2018 till 122 förra året.

– Skriftlig varning är inget man ska använda sig av i onödan, utan på ett riktigt och korrekt sätt, för annars mister den sin betydelse. Generellt är min bild att förvaltningar och stadsdelar använder verktyget på rätt sätt och inget som används i parti och minut. Sedan finns det säkert fall där den skriftliga varningen kanske inte skulle ha utfärdats, säger Tina Liljedahl Scheel, HR-direktör vid Göteborgs stad, till tidningen.

14 medarbetare fick skriftlig varning av Lundby stadsdelsförvaltning 

Högst var antalet hos Lundby stadsdelsförvaltning som utfärdade en skriftlig varning till 14 medarbetare förra året. Därefter följer Örgryte-Härlanda med 12 skriftliga varningar. Bara åtta av kommunens tio stadsdelar har dock kunnat redovisa fullständiga uppgifter för tidningens kartläggning. 

– Skriftliga varningar utfärdar vi i de fall där vi upplever att medarbetaren har agerat på ett sådant sätt som inte förenligt med anställningsavtalet på olika sätt och är något vi bara använder i de fall vi bedömer att det är i relevant, säger Anna Malmcrona, HR-chef inom Lundby stadsdelsförvaltning, till tidningen.

Lägst var antalet i Majorna-Linné där endast två medarbetare tilldelades skriftliga varningar.