Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stadsdelen sågas i ny stenhård revisorskritik

Katarina Othelius fick sparken som stadsdelsdirektör i april. Nu kommer granskningen av vad som skedde i Örgryte-Härlanda åren före.
Katarina Othelius fick sparken som stadsdelsdirektör i april. Nu kommer granskningen av vad som skedde i Örgryte-Härlanda åren före.
Foto: ANDERS YLANDER
Nya besparingar väntar stadsdelen Örgryte-Härlanda i Göteborg.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

I april sparkade politikerna stadsdelsdirektören i Örgryte-Härlanda, Katarina Othelius. 

Med sig fick hon 18 månadslöner i fallskärm.

På måndag levererar revisionsfirman KPMG svidande kritik mot den tidigare ledningen – samtidigt som nya besparingar är att vänta.

– Det har uppenbart saknats en ledning och styrning hela vägen ner, säger Tobias Björk, vice ordförande i stadsdelen Örgryte-Härlanda.

Den officiella versionen av varför Katarina Othelius fick lämna sin post som stadsdelsdirektör i Örgryte-Härlanda i april sammanfattades i en känd standardformulering vid höga chefers avsked.

– Vi behöver göra en förändring i ledarskapet, sa stadsdelsnämndens ordförande Hanna Linnea Wettermark, L.

Men på samma möte beslutade politikerna också att låta en revisionsfirma granska och ge svar på varför deras beslutade besparingar inte verkar ha gett någon effekt. 

Tobias Björk är nybliven vice ordförande i stadsdelsnämnden Örgryte-Härlanda som nu väntar nya besparingar.
Foto: Privat

Presenteras på måndag

På måndag presenterar revisionsfirman KPMG sin slutrapport för nämnden, med sina svar på frågan. 

GT har redan nu tagit del av rapporten.

Där konstaterar revisorerna bland annat att:

”Vid tiden april 2019 kan vi konstatera att de av tidigare nämnd föreslagna åtgärderna inte har genomförts ... Ingen av de föreslagna åtgärderna, vilka beslutades av nämnd 2017 för effekt 2018 har genomförts”.

Och det rör sig om stora pengar. De största underskotten har funnits inom individ- och familjeomsorg samt äldre- och hemsjukvården. 

Där beslutade politikerna under förra året om besparingar på 54 miljoner kronor.

Saknats en ledning och styrning

Men det gav ingen större verkan. 

– Vi tyckte oss se att de beslut som togs inte verkställdes längre ner i organisationen, säger Tobias Björk, M, förste vice ordförande i stadsdelsnämnden Örgryte Härlanda.

Han tillhör den del av ledningen som fått ta del av revisionsfirmans slutsatser och han säger att mycket av det som nämns är i linje med vad de själva känt. 

– Det har uppenbart saknats en ledning och styrning hela vägen ner. Sedan har jag som politiker svårt att se var det fallerat.

Samtidigt är det nämnden som är ytterst ansvarig och det tas också upp av KPMG att nämnden inte heller tagit sitt ansvar att styra förvaltningen.

– Från och med januari har vi försökt att ta tag i det. Vi har vidtagit vissa åtgärder, exempelvis då vi bytte direktör. Vi har mycket tätare månadsrapporter, extra presidium och stadsdelsnämndsmöten och försöker få med oss de fackliga organisationerna och personalen. Vi jobbar väldigt mycket med att få ordning på detta, säger Tobias Björk som själv trädde in i nämnden först 2017, då i opposition under det tidigare rödgröna styret. 

Kerstin Brunnström, S, var stadsdelsnämndsordförande under föregående mandatperiod. Men hon låter hälsa att hon vill läsa rapporten innan hon kommenterar slutsatserna.  

Bristande förtroende för alla chefer

KPMG har gjort en mängd intervjuer med chefer och andra anställda i Örgryte-Härlanda. 

En av slutsatserna är att det funnits en misstro vad gäller cheferna i organisationen:

”Vi har noterat att det vid tiden fanns bristfälligt förtroende till samtliga sektorchefer och områdeschefer. Vi ser att samtliga sektorchefer inte har haft någon chef som har tryckt på och ställt rätt frågor vilket i sin tur har lett till låg prestation”, skriver KPMG och menar att bristerna i ledningen lett till att handläggare och socialsekreterare mer eller mindre ”tar över och styr verksamheterna”. 

Sjukskrivningar låg bara kvar

KPMG har även funnit en mängd kompetensbrister i organisationen: Bristande ekonomisk kunskap, brister i frågor om vad lagen säger om kriterier för ekonomiskt bistånd och brister i kunskap om vilka lagar och regler som gäller vid anställning, uppsägning och sjukskrivningar. 

Dyra långtidssjukskrivningar har ”bara 'legat' kvar och förlängts”, enligt KPMG som också skriver att den nya nämnden vidtagit en mängd åtgärder i rätt riktning.

Den sparkade stadsdelsdirektören Katarina Othelius säger att hon inte vill kommentera de slutsatser som rapporten kommer fram till innan hon själv läst den.
– Jag har naturligtvis mycket att säga om detta.  Men om jag ska kommentera behöver jag läsa den och återkomma i så fall. 

Vad är din egen bild av varför du fick sluta?

– Det kan finnas uppfattningar om att man tror på ett annat ledarskap, men att det skulle vara bristande ledning och styrning det kan jag inte hålla med om. 

Hon arbetsbefriades i samband med avskedet i april. Efter en första period med sex månaders uppsägningslön kommer hon få ytterligare tolv månadslöner i avgångsvederlag enligt stadens direktörsavtal. Får hon nya inkomster ska de räknas av mot avgångsvederlaget. 

Nya besparingar att vänta

På måndagens stadsdelsnämndsmöte kommer nya siffror presenteras för politikerna, berättar Tobias Björk. 

Och ett nytt åtgärdsprogram.

– Förvaltning kommer lägga en ny minusprognos. Men i samband med detta kommer vi också besluta om fler åtgärder. Men jag vill inte säga mer om detta förrän på måndag. Utifrån de åtgärderna ska vi ligga på en nollbudget till årsskiftet.