Spyker köper Saab

Publicerad
Uppdaterad
Nu är det klart.
Spyker Cars köper Saab Automobile.
GM bekräftar affären i ett pressmeddelande på hemsidan.
Förhandlingar har pågått under en lång tid, men på tisdagseftermiddagen vid klockan 17.30 på kvällen uppgav nyhetsbyrån AFP att affären är klar.
Spyker Cars köper Saab Automobile.
Enligt AFP har GM gått med på att sälja Saab.

"Avvakter besked"


General Motors uppger att de har gått med på att sälja Saab till Spyker enligt tv-kanalen CNBC.
GM bekräftar affären i ett pressmeddelande på sin hemsida.
– Dagens besked är bra nyheter för alla Saab-anställda, försäljare, handlare, bra nyheter för alla Saab-köpare och fans världen över, säger John Smith, vice vd på GM i ett pressmeddelande.
Enligt GM:s pressmeddelande ska Spyker skapa ett nytt företag, Saab Spyker Automobiles.

Granskas av regeringen


Den svenska regeringen ska nu granska affären för att sedan avgöra om man står för garantin till Europeiska investeringsbanken.
Enligt GM kan affären vara genomförd i mitten av februari om allt går enligt planerna.
Den holländska tidningen de Telegraaf, som citerar en källa från Bloomberg, uppger att Spyker ska betala totalt 350 miljoner euro till General Motors. Den största delen av betalningen ska ske i aktier i den nya koncernen Spyker-Saab.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER