Under onsdagen skedde en sprängolycka vid Gekås Ullared. Foto: ROBIN ARONUnder onsdagen skedde en sprängolycka vid Gekås Ullared. Foto: ROBIN ARON
Under onsdagen skedde en sprängolycka vid Gekås Ullared. Foto: ROBIN ARON
Stenar rasade ner från ett berg och skadade fastigheten, skriver HN. Foto: GEKÅSStenar rasade ner från ett berg och skadade fastigheten, skriver HN. Foto: GEKÅS
Stenar rasade ner från ett berg och skadade fastigheten, skriver HN. Foto: GEKÅS
Stenarna rasade ner från ett berg. Foto: LäsarbildStenarna rasade ner från ett berg. Foto: Läsarbild
Stenarna rasade ner från ett berg. Foto: Läsarbild

Sprängolycka vid Gekås Ullared: "Rasade stenar"

Publicerad

Under onsdagen skedde en sprängolycka vid Gekås Ullared.

Stenar rasade ner från ett berg och skadade fastigheten, skriver HN.

– Det rasade ner stenar från berget och förstörde en lastport som vi använder, säger Jan Wallberg, vd på Gekås, till tidningen.

Det pågår sprängningar nära Gekås Ullared och under onsdagen var olyckan framme.

Stenar rasade då ner på Gekås fastighet.

–  Det rasade ner stenar från berget och förstörde en lastport som vi använder, säger Jan Wallberg, vd på Gekås, till HN.

Olycka på Gekås Ullared

Jan Wallberg, Ullareds vd.Foto: ROBIN ARON

Enligt Jan Wallberg skadades ingen person vid olyckan. Däremot ställer den förstörda lastposten till det för företaget.

– Det viktiga är att inte blev några personskador, säger Wallberg till tidningen.

Han fortsätter:

– Vi kan inte ta in gods där, man får ta en annan väg i stället.

Entreprenör utför arbetet

Enligt tidningen är det en entreprenör som utför arbetet och ansvarar för sprängningarna. Jan Wallberg säger att entreprenören följer de regler som gäller. I samband med att man spränger i området spärrar man av delar av marken just för att förhindra att ingen person är i närheten. 

Och ingen person var alltså i närheten när olyckan skedde.

Jan Wallberg säger samtidigt till tidningen att han förväntar sig en rapport om hur olyckan kunde ske.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER