Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportlov i Jönköpings län – här och var lite snöfall

Jönköpings län smygstartar sportlovsfirandet i dag. 

Här saknas det inte snö – men:

– Det blir en rätt mulen början även om det främst blir uppehållsväder med vind från syd-sydost, säger Lars Rydqvist vid väderinstitutet Storm. 

Men här och var faller det lite vita flingor. 

Sportlovet smygstartar under lördagen i Jönköpings län. Via väderinstitutet Storms erfarna meteorologer kan du, via Expressens vädersajt, hålla koll på det dagsaktuella vädret. Blir det sol och snö – eller bådadera? Hur mycket kommer det att blåsa? Är det skidväder på gång. 

Första dagsaktuella prognosen får vi strax efter klockan sju på morgonen. Den andra kommer under tidig eftermiddag/kväll och gäller för nästkommande dag.

Häng med Expressens vädersajt, dag för dag, under hela sportlovet. 

Ligger snö här och var

Göteborg börjar sitt sportsfirande i dag. 

Men också alla barn Jönköpings län.

Är man ute efter snö, och stannar på hemmaplan under lovet, ligger det några centimeter här och var. Det kan innebära skidåkning, både på längen och utför backar. 

Temperaturen hamnar under nollstrecket.

Åtminstone under lördagen. 

Ligger på någon minusgrad

– I dag kommer det ligga runt en minusgrad mitt på dagen, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Och någon särskild blåst blir det inte att tänka på. 

Under lördagen väntas det snö i Korsberga, söder om Vetlanda.  Det kan även singla ner lite flingor i både Nässjö och Sävsjö.

Samtidigt kan solen titta fram på några platser inom länet, i Eksjö, Gislaved och Vetlanda.