Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Widell: Kommer gå helhjärtat in och stötta

Ulf Widell, Göteborgs innebandyförbund.

Fem frågor till Ulf Widell, Göteborgs Innebandyförbund om Pontus Bergers initiativ.

Vad tycker du om initiativet?

– Det är ett otroligt bra initiativ. Vi kommer gå in helhjärtat för Pontus projekt och stötta honom så att verksamheten blir hållbar. Det ska bli så oerhört spännande att se var detta tar vägen. Hela Göteborgs innebandyförbund är jättepositiva till initiativet.

Hur kan förbundet bidra?

– Vi kan hjälpa till att säkerställa det sportsliga. Till exempel allt som krävs inför ett seriespel. Vi kan också hjälpa till med träningstider samt den administrativa delen vid föreningsbildning.

Vilken är din roll i projektet?

– Jag är mest allmänt stöd och bollplank. Skulle vi sätta det i en normal organisation så skulle jag väl vara en del av projektledningen. Min medverkan sätter också en stämpel av att förbundet är med. Och det är klart vi är med!

Vilka samhällseffekter tror du att initiativet kan få?

– Jag tror någonstans att idrotten är en bricka som man inte använder så mycket i segregation och integration. Denna bricka kommer bli mer användbar med hjälp av detta projektet. Det räcker att rädda två personer in i samhällets rätta fas så har projektet lyckats. Det kan nog faktiskt sätta sina spår.

Hur tror du att den nystartade föreningen ser ut om fem år?

– Jag är helt övertygad om att det finns en förening som spelar innebandy någonstans i Hammarkullen, Hjällbo, Bergsjön. Jag tror att den kan få stöd av företag och organisationer som bidrar på personliga plan, inte bara med pengar. Detta är en idé som kan slå igenom på många håll.