Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Westerholm målskytt mot moderklubben

Pathrik Westerholm gjorde det matchavgörande målet i 5–3-segern mot Karlskrona. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Pathrik Westerholm missade stor del av säsongen efter en knäskada.

Men mot sin moderklubb Karlskrona fick han göra sitt första mål sedan i september.

– Skönt när den går in till sist, säger han.

En knäskada i början av oktober ledde till att Pathrik Westerholm var borta från spel i fyra månader.

Men i början av februari gjorde den 26-årige centern comeback och i sin åttonde match efter återkomsten kom också första målet.

– Det är lite frustrerande när man inte får in puckarna. Jag har haft en del lägen, säger han.

Flera lägen hade han också i inledningen i matchen mot Karlskrona. Men målet skulle dröja till tredje perioden. Matt Donovan skickade iväg ett tungt skott från sin backplats och Westerholm höll sig framme och styrde in pucken bakom Johan Holmqvist.

– I dag tycker jag att det kändes bra. Jag kom till en hel del lägen och så där, man hade bra känsla, summerar han insatsen.

Westerholm avgjorde: ”Vinner rättvist”

Westerholms mål som kom nio minuter in på tredje blev också matchavgörande. I slutskedet punkterade Rasmus Dahlin tillställningen med ett 5–3-mål.

– Vi gör en bra match hela laget tycker jag. De fick lite chanser i sitt powerplay, där de gör det väldigt bra. Men sett över 60 minuter är vi det bättre laget och vinner också rättvist, säger Westerholm.

Segern innebär att Frölunda nu har säkrat åtminstone en tredjeplats i SHL och kommer att gå in i kvartsfinalserien med hemmaplansfördel.

Dramatiken inför slutomgången

På lördag spelas sista omgången då Frölunda ställs mot Brynäs i Scandinavium. Vinner laget den matchen har man chansen att sluta tvåa i tabellen.

– Det är vad vi siktar på men samtidigt vinner Djurgården sin match så har vi ingen chans ändå. För oss handlar det om att försöka vinna alla matcher vi spelar och i alla fall se till att vi får med oss en bra känsla inför kvartsfinalen, säger Pathrik Westerholm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!