Pathrik Westerholm gjorde det matchavgörande målet i 5–3-segern mot Karlskrona. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Pathrik Westerholm gjorde det matchavgörande målet i 5–3-segern mot Karlskrona. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Westerholm målskytt mot moderklubben

Publicerad

Pathrik Westerholm missade stor del av säsongen efter en knäskada.

Men mot sin moderklubb Karlskrona fick han göra sitt första mål sedan i september.

– Skönt när den går in till sist, säger han.

En knäskada i början av oktober ledde till att Pathrik Westerholm var borta från spel i fyra månader.

Men i början av februari gjorde den 26-årige centern comeback och i sin åttonde match efter återkomsten kom också första målet.

– Det är lite frustrerande när man inte får in puckarna. Jag har haft en del lägen, säger han.

Flera lägen hade han också i inledningen i matchen mot Karlskrona. Men målet skulle dröja till tredje perioden. Matt Donovan skickade iväg ett tungt skott från sin backplats och Westerholm höll sig framme och styrde in pucken bakom Johan Holmqvist.

– I dag tycker jag att det kändes bra. Jag kom till en hel del lägen och så där, man hade bra känsla, summerar han insatsen.

Westerholm avgjorde: ”Vinner rättvist”

Westerholms mål som kom nio minuter in på tredje blev också matchavgörande. I slutskedet punkterade Rasmus Dahlin tillställningen med ett 5–3-mål.

– Vi gör en bra match hela laget tycker jag. De fick lite chanser i sitt powerplay, där de gör det väldigt bra. Men sett över 60 minuter är vi det bättre laget och vinner också rättvist, säger Westerholm.

Segern innebär att Frölunda nu har säkrat åtminstone en tredjeplats i SHL och kommer att gå in i kvartsfinalserien med hemmaplansfördel.

Dramatiken inför slutomgången

På lördag spelas sista omgången då Frölunda ställs mot Brynäs i Scandinavium. Vinner laget den matchen har man chansen att sluta tvåa i tabellen.

– Det är vad vi siktar på men samtidigt vinner Djurgården sin match så har vi ingen chans ändå. För oss handlar det om att försöka vinna alla matcher vi spelar och i alla fall se till att vi får med oss en bra känsla inför kvartsfinalen, säger Pathrik Westerholm.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag