Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vore skamligt om man var nöjd med ett guld”

Johan Sixtensson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Johan Esplund. Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

5-1 mot Hammarby och andra raka segern. 

Ändå knorras det lite, enligt tränaren Johan Sixtensson. 

– Men det skulle vara förvånande om vi var lika bra i dag som när vi vann guld i fjol, säger han. 

6-2 mot Vetlanda i premiären följdes av 5-1 mot Hammarby, båda matcherna på hemmaplan. 

– Vi vinner stabilt. Bajen är en bra motståndare som försvarade sig lågt, men vi skapade ändå många chanser och 3-0 i paus var i underkant. Deras målvakt Filip Mörkdal var bra. Samtidigt var Jesper Thimfors bra i vårt mål. Han fick hantera många skott och gjorde det stabilt, säger tränaren Johan Sixtensson. 

Villa fortsatte trycka på i andra halvlek och till slut blev det alltså 5-1. 

– Hammarby är bra på att ha bollen inom laget, men vi är riktigt bra defensivt och det gäller att vara skärpt. Vi är jämna och det är en av våra styrkor. Även om vi saknar några gubbar så har vi andra som fyller på hela tiden, fortsätter Sixtensson. 

”Blir inte frustrerade”

Han berättar att det ”smågnälls” på att Villa inte är lika bra nu som när laget blev svenska mästare i fjol. 

– Men det skulle vara förvånande om vi var lika bra i dag, vi har ju bara spelat två matcher. Vi är bekväma och har en formpil som stiger. Vi är bra på att hålla oss till vår sak och inte bli frustrerade om vi inte avgjort matchen i första halvlek, som vi ofta gjorde i fjol. 

Jesper Thimfors. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sixtensson får medhåll av målvakten Jesper Thimfors. 

– Kritikerna har helt rätt, vi är ju inte lika bra nu, men det skulle kännas fel att vara jäkligt bra i november och december och sedan inte bli bättre. Vi ska göra samma resa i år och det är en process. Det får ta den tid det tar och skönt att vinna även när vi inte spelar på topp, säger keepern, som är nöjd med sin egen insats. 

– Förutom något konstigt ingripande i första halvlek kändes det jättebra. 

”Vi är jagade”

Johan Sixtensson betonar att laget är mer avslappnat nu jämfört med i fjol då klubben fortfarande väntade på sitt första guld. 

– Nu är vi också jagade fast på ett annat sätt. Har man vunnit vill man göra det igen och det blir precis lika tufft i år. Det vore skamligt om var nöjd med ett guld, säger tränaren.