Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-kvalade – i fel gren: ”Det är så jävla sjukt”

Khaddi Sagnia.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia har kvalat in till VM i Birmingham – i 60 meter häck.

Under Nordenkampen slog 23-åringen till med ett succélopp, och slog personbästa med tio hundradelar.

– Oh my god vad glad jag är, säger Sagnia till SVT Sport. 

Khaddi Sagnia visar att hon inte enbart är bra på att hoppa längd.

Hon kan springa snabbt också.

Under Nordenkampen i Uppsala i helgen lyckades 23-åringen slå till med ett succélopp i 60 meter häck – och kvalade in till inhomhus-VM i Birmingham om ett par veckor.

Stjärnans succé – i fel gren

– Det är så jävla sjukt. Min tränare sa till mig att jag hade en snabb tid inom mig. Jag undrade hur jag skulle kunna prestera det eftersom jag inte har en helt perfekt teknik. Men i dag kände jag att: ”Jag bara kör”, säger hon till SVT.

Sagnia vann loppet i Uppsala på tiden 8,14. Förutom att det var personligt rekord med en tiondels sekund så gör det henne också till fjärde bästa svenska genom tiderna på distansen.

Och med tanke på framgången i grenen har 23-åringen som tävlar för Ullevi FK gett förbundskapten Karin Torneklint en del att fundera över den närmsta tiden.

– Karin jag vet inte vad du funderar över nu men tusentack för att du är vår förbundskapten. Vi älskar dig, hälsar Sagnia.

”Jag är trogen min längd”

Men trots succén i häck berättar Sagnia för Upsala Nya Tidning att hon ändå är säker på vilken gren som är nummer ett i framtiden.

– Nej, det är fortfarande längden som gäller, jag är trogen min längd men det finns ju inget fel i att förbättra mig även i andra grenar, säger hon.

UNT: Hur mycket kan du putsa den här tiden?

– Det beror på hur allting går men inomhussäsongen är ju inte slut än. Men jag vill ju aldrig ställa upp och göra någonting dåligt. Det här är ju första gången på tre år som jag kunnat träna på som jag velat under uppbyggnadssäsongen. Jag har haft ont tidigare, säger hon.