Khaddi Sagnia. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Khaddi Sagnia. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

VM-kvalade – i fel gren: ”Det är så jävla sjukt”

Publicerad

Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia har kvalat in till VM i Birmingham – i 60 meter häck.

Under Nordenkampen slog 23-åringen till med ett succélopp, och slog personbästa med tio hundradelar.

– Oh my god vad glad jag är, säger Sagnia till SVT Sport. 

Khaddi Sagnia visar att hon inte enbart är bra på att hoppa längd.

Hon kan springa snabbt också.

Under Nordenkampen i Uppsala i helgen lyckades 23-åringen slå till med ett succélopp i 60 meter häck – och kvalade in till inhomhus-VM i Birmingham om ett par veckor.

Stjärnans succé – i fel gren

– Det är så jävla sjukt. Min tränare sa till mig att jag hade en snabb tid inom mig. Jag undrade hur jag skulle kunna prestera det eftersom jag inte har en helt perfekt teknik. Men i dag kände jag att: ”Jag bara kör”, säger hon till SVT.

Sagnia vann loppet i Uppsala på tiden 8,14. Förutom att det var personligt rekord med en tiondels sekund så gör det henne också till fjärde bästa svenska genom tiderna på distansen.

Och med tanke på framgången i grenen har 23-åringen som tävlar för Ullevi FK gett förbundskapten Karin Torneklint en del att fundera över den närmsta tiden.

– Karin jag vet inte vad du funderar över nu men tusentack för att du är vår förbundskapten. Vi älskar dig, hälsar Sagnia.

”Jag är trogen min längd”

Men trots succén i häck berättar Sagnia för Upsala Nya Tidning att hon ändå är säker på vilken gren som är nummer ett i framtiden.

– Nej, det är fortfarande längden som gäller, jag är trogen min längd men det finns ju inget fel i att förbättra mig även i andra grenar, säger hon.

UNT: Hur mycket kan du putsa den här tiden?

– Det beror på hur allting går men inomhussäsongen är ju inte slut än. Men jag vill ju aldrig ställa upp och göra någonting dåligt. Det här är ju första gången på tre år som jag kunnat träna på som jag velat under uppbyggnadssäsongen. Jag har haft ont tidigare, säger hon.

Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag