Villas poängtapp – mot AIK: ”Det är absolut en skräll”

Martin Andreasson.
Foto: BILDBYRÅN
Johan Löfstedt.
Foto: BILDBYRÅN

En knall i bandy-Sverige. 

Suveräna Villa Lidköping tappade poäng hemma – mot nykomlingen AIK. 

– Inte ofta det händer, men det är inget att skämmas för, säger försvararen Martin Andreasson. 

Tabellelvan AIK ledde med 1-0 och 2-1 på bortais mot tabellettan, men på fyra minuter hade Villa vänt på steken och såg ut att gå mot en planenlig seger. 

Men med tio minuter kvar tryckte Jimmy Jansson in 3-3, vilket blev slutresultatet inför 4 271 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena. 

– Det var väl tungt att kryssa till slut, men AIK är ett bra lag. Det var väl rättvist, men vi kan betydligt bättre. Att AIK är elva är missvisande, de har både bra försvarsspel och bra anfallsspel, säger tvåmålsskytten Johan Löfstedt (båda i krysset). 

”De har många världsstjärnor”

Martin Andreasson fyller i: 

– Det var tufft och tätt och vi fick inte till den där riktiga fullträffen. Och även fast vi ledde med 3-2 var känslan att vi var lite jagande hela matchen. Vi fick inget lugn i vårt spel. 

Försvararen väljer också att berömma motståndarna. 

– De har ju många världsstjärnor i laget och då blir det jobbigt i längden. De är väldigt bra och det fick vi känna på där bak. Det är inte bara det att vi inte får hål på dem. 

Besvikelsen i Villalägret var ändå påtaglig. Det hör inte till vanligheterna att serieledarna tappar poäng hemma mot ett bottenlag när serien har satt sig. 

– Det är absolut en skräll, men jag tror att AIK kommer att klättra framöver. Det är inget att skämmas för, men man är ändå besviken. Det är man alltid när man spelar i Villa och inte vinner, säger Martin Andreasson, som i alla fall gladdes åt lagkamraten Johan Löfstedts insats. 

”Löfstedt var klart hetast” 

– Han kändes klart hetast i vårt lag. Han gör fina mål och har vassa avslut. En boll tog i insidan av stolpen. Publiken var också extra bra i dag och publiksiffran var säsongens bästa. Kul när det är ett sådant tryck, men därför blir man ännu mer frustrerad när man inte vinner, säger Martin Andreasson. 

Redan på lördag väntar Sirius i Uppsala. 

– Det är bara att rehaba kropparna så fort det bara går.