Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Villas guldform – krossade VSK

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Villa Lidköping fortsätter att visa guldform.

I seriefinalen mot Västerås blev det en ny seger och ny nolla för Villa – som vann med klara 7–0.

– Nu har vi den bästa verktygslådan vi haft på flera år, säger målvakten Jesper Thimfors.

19 mål framåt – ett mål bakåt.

Det är Villa Lidköpings facit på de tre senaste matcherna i bandyns elitserie.

I onsdagens toppmöte mot tabelltvåan Västerås blev det en ny seger efter en drömstart.

– Jätteskönt att vinna den här seriefinalen på det sättet som vi gör. Vi får grym utdelning i början och gör en stark försvarsinsats, säger målvakten Jesper Thimfors.

Men det började med att Villa gick upp i en 2–0-ledning redan innan fyra minuter var spelade. Detta efter att formstarke Joakim Andersson gjort två mål.

Villas nya kross – slog VSK

Och efter att Jesper Eriksson och Martin Karlsson också hittat nätet gick Villa till halvtidsvila i 4–0-ledning.

– Det var kanske inte helt rättvist egentligen. Västerås är bra och är i närheten hela tiden. De får jättemånga hörnor som vi ändå lyckas städa undan, säger Thimfors.

Uppförsbacken blev därefter för brant för Västerås som inte lyckades komma i kapp i andra halvlek. I stället spelade Villa ut och utökade ytterligare tre gånger.

– Vi pratade i paus om att vi skulle vara riktigt noggranna i framför allt första kvarten av andra halvlek för att ta luft från dem. Sen blev de lite tröttare och vi kunde kontrollera matchen fullt ut, säger han.

Andra raka nollan för Thimfors

Thimfors stod i 8–0-segern mot Bollnäs i fredags senast. Det innebär att han nu har två raka nollor.

– Ja, det är kul förstås. Det är inte så ofta man kan räkna upp massa nollor när man summerar en säsong. Det brukar alltid slinka in någon boll i matcher. Men jag måste ge kredd till vårt försvarsspel över hela banan, som är fantastiskt bra, säger han.

Nu är ni verkligen laget att slå – känner ni pressen?

– Så är det ju. Nu ska vi ju ha klart att här i Lidköping har vi alltid kravet att vinna. Men nu har vi den bästa verktygslådan vi haft på flera år. Vi om några vet om att det krävs att vi gör rätt saker för att vara bra. Det tycker jag att vi gjort sen annandagen och framåt, säger han.

Lika målrikt blev det inte i IFK Vänersborgs match mot hemma mot Bollnäs. Matchen slutade 2–2 efter att Joakim Hedqvist och Emil Wiklund blivit hemmalagets enda målskyttar.