Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa vann mot jumbon – utan att imponera

Jesper Eriksson säger att laget befinner sig i en formsvacka för tillfället.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Villa Lidköping mäktade med en ny seger och slog jumbon Åby/Tjureda med 6-4.

Men det var ingen enkel match för de regerande mästarna.

– Vi är inne i en liten formsvacka och vi är letande känns det som, säger Jesper Eriksson.

De regerande mästarna Villa Lidköping har varit i en formsvacka men ser nu ut att ha studsat tillbaka från den. Även om det blev svårare än vad de kanske hade räknat med mot jumbon Åby/Tjureda.

Efter ett tidigt ledningsmål från Villa såg det ut som att de var på väg mot en enkel seger. Men gästerna bet sig fast och släppte aldrig taget.

Ett snabbt kvitteringsmål kom och sedan bytte lagen mål fram till det stod 3-2 till Villa och det då var dags för halvtidsvila.

– Känslan var att vi faktiskt spelade bättre offensivt i början, men det var nog inte känslan på läktaren, säger Jesper Eriksson.

Jesper Eriksson: ”Varit blek”

Men två Villa-mål inom loppet av tjugo minuter i den andra halvleken blev för tungt för de kämpande nykomlingarna. Matchen slutade 6-4 till Villa.

Jesper Eriksson är inte helt nöjd med lagets insats mot jumbon Åby/Tjureda.

– Vi var lite bleka offensivt i våra chanser. Vi måste göra mål på de chanser vi får och samtidigt inte släppa in så billiga mål som vi gör. Vi blev irriterade och tappade energi. Men vi vet att vi är letande och har varit det ett tag, säger Eriksson.

Hur har det känts för egen del?

– Jag har varit blek, även om jag kände mig piggare i dag. Men det handlar om att ta sig ur formsvackan som vi befinner oss i, det är inte mycket att grina middag över. Det vore kul om hela laget känner sig piggare, det är ändå en lagsport.

Villa får chansen att vila sig i form

Efter nyår har Villa Lidköping två förluster, ett kryss och två vinster. Men trots det befinner sig villa på en andraplats, bara fyra poäng bakom Edsbyn.

– Sen vet vi om att det inte är nu det gäller. Men man får inte gå för länge i en svacka, man vill hitta något innan slutspelet drar i gång. Men det är inte nu man ska vara som bäst, säger Jesper Eriksson.

Nu väntar en match mot Broberg/Söderhamn den 29 januari där Villa får chansen att vila sig i form.

– Det passar oss perfekt. Vi har haft mycket skador och sjukdomar som har hindrat oss. Vi hade inte en enda i fjol och då rullade på som vanligt. Men det är inget att skylla på, vi får se till att vända på det här, säger Eriksson.